logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  200/256 >>

„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.”

19.3.2018 13:59 | Horváth Judit

   Akár ezzel az idézettel is jellemezhetnénk a Megbecsültek Társasága februári programkavalkádját. Szépkorú tagságunkkal számos színházi produkciót tekinthettünk meg közösen. Február 4-én ellátogattunk Budapestre, ahol a Vígszínház művészei a Pál utcai fiúk c. regényt elevenítették meg a színpadon, minden akadályt áthidalva, hisz az sem befolyásolta az előadás lendületes, magával ragadó mivoltát, hogy Boka könyöke be volt gipszelve. Mivel az előadás napján, tavaszt idéző időjárással örvendeztetett meg minket a természet, útban hazafelé tettünk egy kis kitérők a Tatabánya felett magasodó Turul szoborhoz, megcsodálva 16 méteres szárnyfesztávolságát, mely Európa legnagyobb fém madárszobrává teszi.

   A színpadi produkciók sorát egy különleges humort igénylő jelenséggel folytattuk: a L’art Pour L’art csapata látogatott el hozzánk február 6-án. A programnak a Galántai Művelődési Ház moziterme adott teret, ahol teltház előtt léphettek fel a legendás művészek.

   Február 18-án ismét Budapestre utaztunk, ezúttal a Turay Ida Színház előadását, a Cserháti Zsuzsa emlékét megidéző Hamu és Gyémánt c. előadást nézhettük meg. Cserháti Zsuzsa fülbemászó dallamaival megfűszerezve igazi keserédes tisztelgés volt ez a művésznő emléke előtt. Az előadás hangulata visszarepített mindenkit a 70-es évek zenészvilágába, belelátva a neves énekesnő életének sikereibe, buktatóiba és tragédiájába. Az előadás magával ragadó színvonalassága, és a színház családias légköre visszatérésre csábítja társaságunkat. A színház kedvelőt mindenképp számíthatnak arra, hogy más előadásokra is ellátogatunk majd a Turay Ida Színházba.

   A februári hónap borongósan szürke napjait egy hónapvégi vidám színházi élménnyel édesítettük meg régi és új tagjaink számára. A Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Ház által biztosított színházi térben a Pesti Művész Színház előadóművészei látogattak el ismét hozzánk, elhozva Georges Feydeau kétrészes bohózatát: Az asszony körbe jár c. nevetőizmokat edző szösszenetét.

   Igazán eseménydús februári hónap után, tavaszt várva márciusban Székesfehérvárra látogatunk.

   Kísérjék figyelemmel folyamatosan bővülő programajánlatunkat és töltsenek együtt velünk számos felejthetetlen órát.

   A 2018-as esztendőben ismét tervezünk egy többnapos utazást is: úticélunk Nagyvárad. Átvágva a Hortobágyi Nemzeti Parkon, megpihenve a Kilenclyukú hídnál, barangolunk egy kicsit Nagyváradon és környékén, megtekintjük szépséges helyeit, valamint Arany és Ady nyomába eredve, egy kellemes 4 napos útra invitálunk minden érdeklődőt.

   Az éves programtervünk részletesebb megismerése érdekében keresse a Megbecsültek Társasága facebook oldalát, valamint várjuk nagy szeretettel irodánkban Galántán, a Városi Könyvtár épületében: Béke tér 4., 1. emelet, 10-es ajtó.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  200/256 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat