logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  179/238 >>

Méteres halak is élnek a tóban!

25.3.2018 13:10 | Takács Zoltán, ügyvezető

   A zsigárdi Natur Aqua társulás évi értékelője

   A tavalyi esztendőben, főképp a nyári szárazság miatt, nagyon leapadt az Aranykárász tó vize. A normális vízszint eléréséhez azonban még sok csapadékra van szükség. Méréssel megállapítottam, hogy 100 milliméternyi csapadék 300 milliméterrel növeli meg a tó vízszintjét. Reméljük, néhány hónap elteltével újra visszaáll a tó normális, természetes vízszintje és életkörnyezete.

   A Natur Aqua PT a 2017- es esztendőben is folytatta az Aranykárász tó fejlesztését. Ennek leglátványosabb eredménye, hogy a halneveldéknek szolgáló kisebbik tó környékén is rendet tettünk, elrendeztük a terepet. Ide a tavasz folyamán két kisebb focikaput terveztünk elhelyezni, hogy a környékbeli gyerekeknek legyen hol rúgniuk a labdát és a gólokat.

   Az őszi hónapokban több alkalommal telepítettünk halakat, több mint 1.300 kiló összsúlyban. A tóba tíz kilónál is nagyobb pontyok és amúrok kerültek, tokhalakból egy méternél nagyobbak is élnek a vízben.

   Tavaly márciusban A jégkorongtól a fazekas korongig címmel közönségtalálkozót szerveztünk Ambrus Attilával. A mintegy 60 érdeklődő nemcsak egy kalandos életutat ismerhetett meg, hanem első kézből győződhettek meg arról is, hogy nincs az a mélység, amiből ne lehetne felállni, hisz a legendás Wiskis nemcsak a világot járta be, hanem a földi poklokat is.

   Június végén helyi és Kecskemétről érkezett tanulókat láttunk vendégül a tónál. A gyerekek különböző vízisportokban próbálhatták ki magukat.

   Október utolsó vasárnapján szezonzáró horgászversenyt rendeztünk a polgármester vándorserlegéért.  A legeredményesebb horgász a negyedi Koman Marián volt, aki hét halat kifogva négy kupát is átvehetett. A versenyt követően kisorsoltuk az év folyamán megvásárolt napijegyeket is. A fődíj ezúttal egy retro stílusú kerékpár volt.

   A Natrur Aqua polgári társulás ezúton is szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik adójuk két százalékának felajánlásával járultak hozzá tó körüli fejlesztésekhez. Bízunk benne, hogy ezt most is megteszik. Továbbá köszönjük MUDr. Tóth György, Baranyay Alajos, Mgr. Baranyay Zsolt, Kolozsi János és Zsigárd Község Önkormányzata anyagi támogatását.

   Bízok benne, hogy a 2018-as esztendőben is minden természetet féltő és érte tenni akaró polgárunk számára kellemes környezetet tudunk nyújtani. Remélem, hogy a tó és annak környezete, illetve társulásunk közösségi rendezvényei sok embert vonzanak majd 2018-ban is.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  179/238 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat