logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  176/238 >>

Évértékelő munkaértekezlet Búcson

21.4.2018 20:32 | Mézes Rudolf

   A Csemadok Galántai Területi Választmányának vonzáskörzetébe tartozó mátyusföldi települések csemadokosai találkoztak néhány évnyi szünet után újból Búcson, hogy értékeljék az elmúlt időszakban elvégzett munkát és meghatározzák a közeli és távolabbi jövő legfontosabb feladatait.

   A tizenkilenc alapszervezet és területi választmány közel félszáz képviselője örömmel vette, hogy országos elnökünk, Bárdos Gyula és Görföl Jenő országos titkár jelenlétében szólhattak munkájukról és fő célkitűzéseikről. A legfontosabb feladat a Mátyusföldön is kellő módon felkészülni és megemlékezni Szövetségünk, a Csemadok megalakulásának 70. évfordulójáról.

   Az elmúlt 100 év eseményeiről, megpróbáltatásairól Kovács László történész szólt, míg a közelmúlt történéseit Duray Miklós elemezte, majd utána a résztvevők aprólékosan tárgyalhattak az őshonos nemzeti közösségek jogállásával kapcsolatos aláírásgyűjtésről.

   Az értékeink őrzéséről, az értékmentés fontosságáról az Értéktár Bizottság elnöke, Huszár László beszélt, akinek gondolataihoz szorosan kapcsolódott a régiónkból származó és hozzánk Pécsről érkező költő, Székely László Hazánk a Kárpát-medence című verses zenés előadása.

   A házigazdánk Karkó János vezette borkóstolót, pincelátogatást követően Szomolai Tibor, régiónk szülöttje bemutatta az érdeklődő közönségnek a Klán című legújabb könyvét, majd a Székely László által költött és előadott bordalokkal fűszerezett vacsora után Czinege László kiváló zenésznek, énekesnek az irányításával zenés-táncos ismerkedő est keretében szövögették az esemény résztvevői közös célkitűzéseiket, terveiket.

   A vasárnap délelőtt az együttműködési lehetőségek tervezésével telt, melynek keretében a 25 éves Határokon Túli Magyarságért Alapítvány alapító elnöke, régi jó ismerősünk Bokor Béla, valamint Szövetségünk országos és regionális vezetői voltak az értekezés irányítói.

   Őszintén reméljük, hogy a kétnapos tanácskozás további eredményes munkára, tevékenységre ösztönzi majd régiónk Csemadok alapszervezeteinek vezetőit és közösen tudunk tenni azért, hogy szülőföldünkön otthon érezhessük magunkat, hogy a Mátyusföldön is meg tudjuk lelni, teremteni otthonunkat és otthonunkban a hazánkat.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  176/238 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat