logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  197/268 >>

Duna menti tavasz 2018

17.6.2018 16:54 | Futó Mária

   Gyermekszínjátszók és bábcsoportok területi seregszemléje

   Felejthetetlen élményben volt részem, amikor 2018. május 11-én részt vettem a gyermekszínjátszók és báb­csoportok galántai területi seregszemléjén. A kultúrház már kora reggel megtelt jókedvű, csacsogó gyerekekkel, akik díszleteiket cipelve vidám zsivajjal foglalták el he­lyüket a színpadokon, s rögtön munkához is láttak. Ve­zetőik segítségével előkészítették a paravánokat, színfa­lakat, jelmezeket, egyéb kellékeket, hogy aztán 9 órakor Mézes Rudolf megnyitója után bemutassák a közönsé­get alkotó ovisoknak és színjátszó társaiknak munkájuk eredményét. A Kecskés Marika, Szabó Csilla és Váradi Kornélia alkotta szakmai értékelő bizottságnak nem volt könnyű dolga, hiszen három színvonalas produkciót lát­hattunk.

   A Szenci Tátika Bábcsoport A jószívű madár című me­sét mutatta be. A gyönyörű madár, az ötletes háttérmeg­oldások, a gyerekek felkészültsége, fegyelmezettsége mindenkit lenyűgözött. Az óvodások tátott szájjal figyel­tek, nevettek, tapsoltak. A másik Szencről érkezett cso­port, a Szönci Kakaskák Színjátszócsoport A kiskakas gyémánt félkrajcárjával aratott sikert. A színes jelmezek, díszletek valóban emelték az előadás színvonalát. Mivel mindkét csoport csak nemrég alakult, duplán megilleti őket a dicséret. Galántáról a Kodály Zoltán Gimnázium bábcsoportja mutatkozott be. A csoportot a nyolcéves gimnázium 2. és 3. osztályosai alkotják, akik már szeptembertől nagy elánnal készültek a bemutatóra. Céljuk az volt, hogy megmutassák, mi mindent lehet kifejezni a testükkel. Tudnak zenélni, énekelni, és az Etüdök c. pro­dukcióba saját ötleteiket is beleszőtték. Felhasználták a testbeszéd, a pantomim, a tánc adta lehetőségeket. Az élő zene tovább emelte az Etüdök színvonalát, s a közön­ség körében is nagy sikert aratott. Az értékelőbizottság részletesen elemezte a produkciókat, elmondta, mit le­hetne még csiszolni, javítani és a jövőre nézve szakmai tanácsokkal látta el a bábosokat.

   Mindhárom csoport továbbjutott, s reméljük, mél­tón képviseli majd régiónkat a Duna Menti Tavasz or­szágos gyermek báb- és színjátszófesztiválon, Duna­szerdahelyen.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  197/268 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat