logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  14/173 >>

Arany és platina

29.1.2020 15:55 | Takács Zoltán, a társulás elnöke

   Beszámoló a zsigárdi Aranykárász tavat gondozó társulás munkájáról

   A 2019-es esztendőt a NaturAqua PT az előző év kiértékelésével és támogatóinak megvendégelésével kezdte. Ezen az összejövetelen a polgári társulás köszönő oklevelet adományozott posztumusz Takács Bélának, Baranyay Alajos polgármester úrnak, Kolozsi Jánosnak, Kőrös Zoltánnak, Mgr. Baranyay Zsoltnak, MUDr. Tóth Györgynek, MVDr. Mészáros Györgynek, Nagytiszteletű Mgr. Tanító Péter PhD-nek és Wéber Attila művész úrnak.

   Az elmúlt évben is folytattuk a haltelepítést, több alkalommal telepítettünk pontyot, és egy-egy alkalommal aranykárászt, compót, pisztrángot. Átíródott a tórekord is, az aktuális 24,70 kg - egy ponty jóvoltából, amit Kozsuch Jaroslavnak sikerült kifognia.

   Június 16-án az Ossian zenekar 2001-ben megjelent albumának címadó dalára utalva egy Titkos ünnepre került sor az Aranykárász tavon. A zenekar zsigárdi koncertje előtt avattuk fel a tónál lévő kis fahidat, amelyet Paksi Endréről neveztünk el. Azért róla, mert ezzel a gesztussal szerettük volna megköszönni a többszörös arany, platina és dupla platinalemezes zeneszerzőnek és énekesnek, hogy dalai által rengeteg erőt ad nekünk. Egyik ilyen szerzeményének két versszaka felkerült a hídra is.

   Ősszel egy sikeres pályázatnak köszönhetően új padokat helyeztünk el az általunk gondozott halastó és halnevelde partjain. Október utolsó szombatján került sor horgászversenyünkre, a polgármester úr vándorserlegéért. Ezúttal Forró Péter, vágsellyei horgász volt a legügyesebb, akinek 9 darab halat sikerült a szákba terelnie. A verseny ezúttal is jótékonysági jellegű volt. A bevétel tiszteletbeli tagunk, Daniel Vyslúžil további gyógykezelésének költségeire ajánlottuk fel. Ezzel a gesztussal is igyekeztünk azt bizonyítani, hogy a víz nem csak ivásra, fürdőzésre vagy a kert öntözésére jó, hanem általa segíteni is tudunk másoknak. Lehetőségeinkhez mérten hozzájárultunk a községi mentőautó, valamint egy kislány gerincműtétjének költségeihez is. Hagyományosan vendégül láttuk a helyi iskolásokat különböző vízi sportok kipróbálásában.

   Ahogy az a leírtakból is kitűnik, a Natur Aqua PT egy újabb eredményes esztendőt tudhat maga mögött. Reméljük, hogy az előttünk álló évet is hasonló sikerekkel zárjuk!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  14/173 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat