logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  35/266 >>

A cirkusz és a közös élmények varázsa

24.5.2022 09:44 | Horváth Judit

   Nagy örömünkre, a tavasz a Megbecsültek Társasága kalandvágyó csapatának is elhozta a találkozások és a szebbnél szebb utazások lehetőségét.

   Április 23-én két busszal keltünk útra és Budapesten élménydús programon vettünk részt. Csipegetve több programlehetőségből, kihagyhatatlannak éreztük azt, hogy bekukkantsunk az idei év sztárépületébe, a Magyar Zene Házába. Lenyűgöző formavilága és technikai megoldásai méltán irányították a világ figyelmét Budapestre. Az épület hangulata és színvonalas tartalma még visszatérésre inspirálta csapatunkat is! A Vajdahunyad várában található Mezőgazdasági Múzeum tárlatai is plusz meglepetést tartogattak csapatunk számára, mivel nem csak az általánosan megtekinthető kiállítást, de egy gyönyörűséges orchidea áradatot is megcsodálhattunk, ugyanis ezen a hétvégén az épületben az orchideák sokszínűségét bemutató kiállítás is teret kapott. A napot a Fővárosi Nagycirkuszban zártuk, ahol egy világszínvonalú előadás keretén belül lélegzetet visszafojtva ámultunk el az artisták, zsonglőrök, bűvészek és légtornászok tudományán. A lebilincselő produkciókat látván egészen biztosak vagyunk afelől, hogy a cirkuszi porondon nem érvényesek a fizika törvényei. Számos lehetetlennek tűnő egyensúlyozásnak, ugrásnak, repülésnek és gurulásnak voltunk a szemtanúi a Rain – esőcirkusz című előadást megtekintve. Az elegánsan vicces bohócpáros mindenki arcára nevetést hozott, és szavak nélkül is lekötötte mindannyiunk figyelmét.

   Jóleső érzés volt viszont látni a régnemlátott kedves arcokat és közösen átélni egy varázslatos napot. Reményeink szerint erre a jövőben ismét rendszeresen lesz lehetőség!

   Május 6-ra Galántára szeretnénk invitálni minden nóta és borkedvelő tagunkat és pártolónkat. Nótás majális valósul meg pénteken (május 6-án) 17:30 órai kezdettel a Pázmány Péter Alapítvány és a Megbecsültek Társasága közös szervezésében a Csemadok udvaron (Galánta, Kodály Zoltán utca 2367/49). A programon való részvétel ingyenes, a borkóstoló 5 euró/fő. A jó hangulatról mátyusföldi csengőhangú nótaénekesek: Slezák Erika, Cséfalvay Zsolt, Sárkány Szilvia, Szőcs Márta és az Aranyeső nyugdíjas klub örömtáncosai gondoskodnak.

   Június 8-án Zircre indulunk apátságlátogatásra, valamit a Herendi porcelángyár titkait is megpróbáljuk megtudni. Ha van kedvük egy jó hangulatú utazáshoz, csatlakozzanak a résztvevőkhöz!

 

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Megbecsültek Társasága munkatársaihoz:

Szilvia - 0905/30-38-60, Judit – 0915/46-45-10

Illetve várjuk szeretettel a kedves érdeklődőket az

irodánkban – Galánta, Pázmány Péter Alapítvány

épületében: 924 01 Galánta, Kodály Zoltán utca

2367/49., munkanapokon 8:00-12:00 közt.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  35/266 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat