logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  10/173 >>

10 éves a Bulibicska

26.2.2020 08:43 | /Bulibicska/

   Vidám kis csapatunk, a felsőszeli Bulibicska amatőr színjátszócsoport, hobbiszinten koptatja a világot jelentő deszkákat immár 10 esztendeje, melyet 2019. november 15-én egy gálaműsor keretében ünnepeltünk meg.

   A csoport vezetője, Nogely Mónika így foglalta össze a felsőszeli színjátszás e szakaszának rövid történetét:

   „Azt azért előre bocsátanám, hogy a színjátszásnak falunkban nemcsak 10 éves hagyománya van, hiszen már nagyapámról, Szombath Lajkóról tudom, hogy tagja volt a színjátszócsoportnak és Fehér Józska bácsi is hosszú évtizedekig irányította a Csemadok berkein belül a színészkedni vágyókat.

   Hosszú kihagyás után a felsőszeli színjátszócsoport a Fikusz ifjúsági szervezet keretén belül verbuválódott újra és kelt életre 2004-ben, azzal a céllal, hogy a falu tehetséges fiataljait összefogja. Az első bemutató Önök kérték címen zajlott kabaréjelenetekkel, zenés számokkal tarkítva, majd 2005-ben önálló irodalmi estet mutattak be József Attila születésének 100. évfordulója alkalmából. Az akkori társulat főként középiskolásokból és egyetemistákból állt, akiket leginkább a zene szólított meg, úgyhogy a színjátszás mellett egyre nagyobb teret kaptak az énekesek, és a műsor neve Fikusz sztár lett. A legtehetségesebbek rendszeres fellépői lettek a falunapoknak, fesztiváloknak.

   2009-ben a felsőszeli Csemadok vezetőségi tagjai felvetették az ötletet, hogy fel kellene pezsdíteni újra a színjátszást. Szerencsére nem volt hiány vállalkozó szellemű emberekből, így megalakult a Bulibicska amatőr színjátszócsoport, amely azóta is kabaréjelenetekkel, bohózatokkal, zenei betétdalokkal és önálló estekkel szórakoztatja évről évre a közönséget.

   Ha ki kellene értékelni az elmúlt időszakot, nem lenne könnyű, hiszen rengeteg élmény nemcsak az előadás, hanem az odavezető út is. A próbák, a szövegválasztás, a szerep megformálása, a díszlet és jelmezek megtervezése, kivitelezése és a technikai háttér bebiztosítása rengeteg gonddal és odafigyeléssel jár. Sok-sok nevetés, ötletelés, ráfordított energia és szabadidő. Én a magam részéről itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem elsősorban a színjátszócsoport mindenkori tagjainak, a jelenlegi és elmúlt időszakban tevékenykedőknek, hogy kitartottak, szöveget tanultak, bohóckodtak, vagy éppen komolyan vették szerepeiket, félretették a házimunkát és egyéb tennivalójukat, ha fellépésről vagy próbáról volt szó. Ezt valójában nem is lehet meghálálni, csak tiszta szívből megköszönni.”

   Ez a mostani jubileumunk egy mérföldkő, amely arra buzdítja a kis csapatunkat, hogy még inkább komolyan vegye a nevettetést, mert érezzük a közönség hálás odafigyelését, bárhol is lépjünk fel.

   …és, hogy mi a fizetségünk? TAPS ÉS NEVETÉS! Köszönet érte a közönségnek!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  10/173 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat