logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  5/36 >>

Ez a Június legyen a miénk!

22.6.2021 10:10 | Szabó Frigyes

   Mozgalmas, izgalmas napok következnek, olyanok, amelyek ritkán, sokszor csak hosszú évtizedek elteltével ismétlődnek meg. Futball EB-2020 /2021/. Az egyik helyszín Budapest, a Puskás Aréna, a továbbjutásért küzdők egyike a magyar futball válogatott.

   Aki tudatosítja a sport ember-  és közösségformáló erejét és szerepét, legyen az sportoló vagy szurkoló, aki számára nem ismeretlen a mérkőzéseket megelőző, izgalommal, bizakodással eltöltött órák hangulata, annak nagy eseménynek számít a foci-EB. Már rágondolva is bizsergő szorongás fogja el, várja is meg nem is a megmérettetés idejét, mert már maga a várakozás is éltető erővel hat. Van, aki gyötrődve, félve bizakodik a tisztes helytállásban, van, aki az égiekhez fordul, régi jóslatok beteljesedéséért imádkozik. A többség reálisan mérlegel: abban hisz, hogy a családdal, a baráti társasággal, lélekben pedig a világ minden magyarjával együtt szurkolva, napjaink legtehetségesebb magyar focistái küzdelmes, szép játékkal bizonyítanak, helytállásukkal és néhány felejthetetlen góllal igazi nagy ünneppé teszik ezt a nem mindennapi sporteseményt. Az ellenfél és az eredmény sem számít, mert ha mindannyian megtesszük a tőlünk telhetőt, felszabadulttá, legyőzhetetlenné válunk a pályán és a pályán kívül is.

   Azon a két meccsen lélekben mi, mátyusföldi magyarok is ott leszünk Budapesten, a fővárosban, illetve a bajoroknál, a harmadik mérkőzésen. A stadionokban szurkoló szerencsésekkel együtt, a tévé képernyői és a kivetítők elé zsúfolódva, a rádión csüngve várjuk a csodát, ami megváltoztat jelent és jövőt. És a magyar gólok születésekor felrobban majd a világ körülöttünk és bennünk. Eláraszt bennünket az élet egyik legszebb és legtermészetesebb érzése – a győzelemé, a megérdemelt sikeré. Sikerült, mert hittünk benne, mert nagyon akartuk, mert nagy a magyar lélek ereje. És ez az érzés nem múlik el könnyen, beépül a sejtjeinkbe, a lelkünkbe, felszabadít és éltet bennünket nagyon-nagyon sokáig, elhomályosítja oly gyakori vereségeinket is.

   Focistáink a pályán küzdenek majd értünk, segítsük őket mi is, szurkoljunk nekik mindannyian! Ültessük le magunk mellé a feleséget, a gyereket és az unokát! Kívánjunk magunknak néhány felejthetetlen szép napot, az egység, az együvé tartozás boldogító és megtartó érzését. Ez a június legyen a miénk!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  5/36 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat