logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  52/270 >>

Zsigárdi iskolacsalogató

15.5.2019 10:34 | PaedDr. Lelkes Andrea pedagógus

   Nagy öröm volt látni a derűt, a ragyogást a gyermekarcokon 2019. április 5-én a Zsigárdi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában. Az iskolacsalogató keretében ovisaink és szüleik ismerkedtek meg az intézménnyel, a pedagógusokkal. Olyan hat évesek, akik szeptembertől már nem óvodába járnak, hanem kisdiákok lesznek.

   Örökre meghatározhatják az ember életét azok az élmények, amelyeket az iskolában szerez, legyen az tudás, felnőttek, gyermekek közötti kapcsolat, egymás iránt érzett tisztelet, egy-egy tantárgy szeretete. Jól tudták ezt azok a felelősen gondolkodó szülők, akik ellátogattak sulilesős programunkra.

   A színes programsorozat keretében Mgr. Žiaček Adrianna igazgatónő bemutatta az iskolát a látogatóknak, akik ezt követően az elsős tanító néni vezetésével bebarangolták meseországot. A mesevetélkedőn öt csapat mérte össze erejét játékos feladatokkal fűszerezve. A vetélkedő kihagyhatatlan része volt a táblagépek használata, amik nagy örömmel töltötték el a gyermekeket. A táblagép egyébként sok szülőnek is újdonságnak számított, és a felnőttek is nagy érdeklődéssel figyelték az óra menetét. Az apróságok nagyon ügyesek, rendkívül érdeklődők, nyitottak, motiváltak voltak, látszik rajtuk, hogy várják az iskolát, amiben remélhetőleg sok örömük telik szeptembertől.

   A nyílt napunk sikeréhez hozzájárult a Glamour énekegyüttes interaktív koncertje. Kedves gyermekdalokkal fokozták az addigra kialakult fergeteges hangulatot, csaltak örömteli perceket a gyermekek, szülők, jelenlévők szívébe. A nap végén nem maradhatott el a várva várt jutalom sem. Minden kedves kis leendő sulis meglepetéssel térhetett haza. Nem utolsó sorban köszönetet mondunk falunk polgármesterének Baranyay Alajosnak, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket.

   Az iskolacsalogató programunkat a beíratási hét követte, ahol az igazgatónő ismertette a kedves szülőkkel az iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókat. Ezen a héten 14 gyermeket írattak be az iskolánkba, akik értékes ajándékcsomagot kaptak. Az iskola vezetője minden kisdiáknak átadta a Rákóczi Szövetség ajándékát, egy-egy iskolatáskát. Megköszönte a szülők bizalmát, a helyes és felelős döntést, amelyet gyermekük érdekében tettek.

 

„ Ha élet zengi be az iskolát,
Az élet is derűs iskola lesz. ”

                                / Ady Endre /


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  52/270 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat