logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  114/498 >>

Visszatértek a márciusi ifjak Nagyfödémesre

26.4.2022 19:45

   Két évvel ezelőtt kényszerszabadságra küldték a márciusi ifjakat. A világjárvány okozta káosz bezárta a megemlékezést egy dobozba és elrejtette a fiók legmélyére.

   Idén azonban a szabadulást meghirdető kéz kirángatta a dobozba zárt megemlékezés őrjítő lüktetését és falhoz csapta a töretlennek hitt doboz gúnyos magatartását. Ezen forradalmi cselekedet tette lehetővé a márciusi ifjak bevitorlázását az árnyékból a fényre. Négy ifjú bátor vállalkozó hirdette meg azt, ami két éve elveszett. Valljuk be, hiányoztak nagyon! Nekem mindenképpen. Hosszasan írhatnék a bennem dulakodó érzésekről, viszont én mindig csak lényegtelen melléktényező voltam az ifjaink mellett, mert ők képviselik a habot a tortán. Csabi így nyilatkozott: „Megbékéltem a múlttal, tisztán tekintek a jövőbe.” Tanulságos. A múlttal vitatkozni nem nagyon lehet és legfőképpen nem is nagyon érdemes, hiszen mindig ugyanazt az arcát mutatja. Dominik szerint: „Az élet, ha szereted, édes akár a nugátkrém.” Egy praktikus tanács: szeresd az életed minden egyes nap, így lesz az egyre édesebb és lesz végtére minden fain. Teo tovább fokozta a dolgot: „Az üzenetem ennyi, vedd kezedbe a sorsod!” Igazából kell ehhez valamit is hozzátenni? Nem gondolnám. Márió sem maradt szó nélkül: „Az egyetlen vád ellenem, hogy szembeszállok.” Mi sem jellemezhetné jobban Máriót, mint ez a tény. Ő szembeszáll. És te? De legyünk őszinték! Milyennek kell lennie egy márciusi ifjúnak? Az oroszlán bunyóban verhetetlen, ám lehet homokot szórni a szemébe. A medve hangos üvöltése félelmetes, de időnként téli álomra hajtja a fejét. Az éhes farkast pedig könnyűszerrel nem nehéz csapdába ejteni. A reménység ifjai az életre tanítanak bennünket. Boldogsággal tölt el minket a létezésük. Hála jár Istennek azért, hogy kegyelme újra emlékeztet minket arra, kik vagyunk, és merre kell haladnunk tovább: „Isten, áldd meg a magyart..”

Forró Dániel, a Nagyfödémesi Borsos Mihály Alapiskola pedagógusa


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  114/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat