logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  40/241 >>

Veni, veni, Emmanuel! Ádvent a kórusmuzsika varázsában

22.1.2019 09:18 | Szarka Zsuzsanna

   December 14-én, advent 3. vasárnapján Nádszegen, a templomban, mindannyian úgy éreztük, megvalósult Kodály Zoltán álma, amikor az alábbiakat írta: „…nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk…”

   Csodálatos élménnyel gazdagodtunk ezen a kórustalálkozón, amelyen fogadtuk a Nyitrai Egyetem Magyar Kórusát, Józsa Mónika vezényletével, a Koloni Zobor Hangja Vegyeskart, Csáky Antal vezetésével, a Gimesi Alapiskola Gyerekkarát, Varga Imre zenetanár irányításával, és a nagy múltra visszatekintő Kodály Zoltán Daloskört Galántáról, Józsa Mónika karnaggyal az élén.

   A hangversenyen természetesen fellépett a nádszegi Zsálya énekkar is Vankó Katalin karnagy vezetésével. Különleges ajándékot kapott az énekkar erre az alkalomra és vele együtt mi, nézők is. Sósik Szilárd, rimaszécsi tanár úr és karnagy erre az alkalomra komponált egy zeneművet az énekkarunknak, Dsida Jenő: Itt van a szép karácsony c. versét zenésítette meg, amelynek az ősbemutatója ezen a koncerten volt.

   Az este folyamán a középkori dallamoktól kezdve Kodály Zoltán, Karai József, Eszterházy Pál, Pertis Jenő, Berkesi Sándor művein keresztül, angol, francia, ukrán és spanyol zeneszerzők dalai is elhangzottak a koncerten. Nagy élmény volt, amikor a több mint százfős kórussal a közönség is együtt énekelhette a Mennyből az angyalt, a Pásztorok, pásztorok és a Dicsőség mennyben az Istennek című népénekeket.

   Csodaszép dallamokkal feltöltődve, régi ismerősökkel újra találkozva, szépséges élményekkel gazdagodva tértünk haza, hogy elcsendesedve várjuk az igazi csodát.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  40/241 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ