logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  51/253 >>

Borkóstoló Negyeden

15.3.2019 13:13 | (ma)

   A Csemadok Negyedi Alapszervezete február 16-án harmincegyedik alkalommal rendezett borkóstolót a helyi kultúrházban.

   A kóstolót megelőző este 113 fehérbor-, 20 rozébor-, valamint 32 vörösborminta érkezett be. A versenyre nevezett borok minőségét szombat délelőtt szakmai zsűri bírálta, Korpás András mérnök vezetésével.

   A közönség számára a borkóstolás délután négy órakor kezdődött. A megnyitóban Izsák Edit, a Csemadok helyi alapszervezetének elnöke köszöntötte a vendégeket, amelyet a Negyedi Pongrácz Ágoston Magyar Tannyelvű Alapiskola diákjainak műsora, valamint a Nagykéri Férfikar előadása követett. A kultúrműsor után Kovács Sándor, a Csemadok tagja mondta el ünnepi beszédét, majd ismertette a versenyszabályokat. A borokat népviseletbe öltözött lányok szolgálták fel, a kóstoláshoz borkorcsolyát, ásványvizet kínáltak. A jó hangulatról Mezei Ernő és zenekara, valamint Vígh Valéria énekesnő gondoskodott. A kóstolás tíz óra körül ért véget. Mialatt a számlálóbizottság összeadta a közönségzsűri pontszámait, a szervezők értékes tomboladíjakat sorsoltak ki.

   Ezt követte az eredményhirdetés. A szakmai zsűri a fehérborok közül 1-et nagyarany-, 17-et arany-, 55-öt ezüst-, és 28-at bronzminősítéssel értékelt. Szakmai elbírálás szerint a legjobb fehérbor a vághosszúfalui Tóth Ferenc Traminije lett. Rozé kategóriában 4 arany-, 8 ezüst-, és 8 bronzminősítést osztottak ki. A legjobb rozénak járó díjat a bátorkeszi T&T Szabó pincészet kapta, Cabernet Sauvignon rozé boráért. Vörösbor kategóriában 1 nagyarany, 11 arany-, 15 ezüst-, és 4 bronzminősítés született. A legjobb vörösbor a negyedi Jancsó István Cabernet Sauvignon-ja lett.

   A közönség értékelése alapján idén a legjobb fehérbor a negyedi Kovács Sándor Chardonnay-ja, a legjobb rozé a peredi Varga Marek Szentlőrincije, és a legjobb vörösbor pedig a negyedi Vígh László Cabernet Sauvignon-ja lett.

   Az eredményhirdetést hajnalig tartó szórakozás követte. (ma)


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  51/253 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ