logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  7/399 >>

Új tavasz, új könyv - Felsőszeli

24.5.2022 09:26 | Mészáros Magdolna

Jakubecz Márta könyvbemutatója Felsőszeliben

   A cím kicsit pontatlan, mert az igaz, hogy az idei tavasz első könyvbemutatója zajlott a falunkban, azonban a kötetben feltüntetett dátum két évvel korábbi. Vajon miért történt ez így? Sajnos a világjárvány miatt, mely beleszólt a szerző, a terjesztők, s mindnyájunk életébe.

   A kötet olvasókhoz jutása csak az előírások enyhítése után valósulhatott meg. A szokásokhoz híven a Csemadok Felsőszeli Alapszervezete ismét nagy elánnal fogott neki a szervezésnek. Az írónő sokáig élt és alkotott Felsőszeliben, ismerik őt az iskolából, a templomból, az egyházi folyóiratokból, az énekkarból. Munkássága ismert a közönség előtt, azonban az elmúlt két év annyira visszafogott volt a közösségi téren, hogy félő volt, miről és mennyit beszéljünk a bemutatón. Végül összeállt a program, melyben Nigrovič Eszter Viktória kellemes zongorajátéka után Mészáros Magdolna köszöntötte az írónőt és a megjelenteket. Többek között László Ildikót, a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola igazgatónőjét, Oros Lászlót, a Bibliotheca Pro Patria magán könyvgyűjtemény tulajdonosát és vendégeit, Kulcsár Zsuzsanna helytörténészt és Dolán György képzőművészt.

   Ezután a modern technika segítségével az alapiskolások vállalták az írónő munkásságának bemutatását vetített képes előadással. A Kincskeresők országos konferenciára készített előadást Morovics Ibolya segített összeállítani, a bátor előadó pedig ifj. Nagy Olivér volt, a helyi alapiskola 6-os tanulója, aki beteg társa, Vankó Norbert Bence helyett is bemutatta az írónőt.

   Tizedik kötete, az Útjelző kavicsok az írói jubileum 10. darabja. Az olvasók kíváncsiságának engedve végül Jakubecz Márta őszinte szavakkal elmesélte legújabb műve születését. A bemutató során a kötetből idézeteket olvasott fel Szalai Gyöngyike, melyek érzékeltették az írónő szavait. Ezután a szervezők részéről Végh Piroska alelnök megköszönte a tartalmas összefoglalót, s virágcsokorral gratulált a szerzőnek, Jakubecz Mártának. A közönség pedig dedikáltatta az új kötetet, melyet még remélhetőleg továbbiak fognak követni.

   Kívánjuk, hogy tervei sikeresek legyenek, megvalósításukhoz egészséget és kitartást kívánunk!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  7/399 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat