logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  34/270 >>

Sportos gyermeknap Vezekényen

18.7.2019 10:21 | /S.V./

   A hűvös, borongós május vége és az aranyat érő, maratoni esőzés után úgy döntött a természet, hogy gyermeknap alkalmából meglepi a gyerekeket, és megajándékozza őket gyönyörű kék éggel, szikrázó napsütéssel és kellemes meleggel. Maga a tökéletes időjárás megalapozta a jókedvet, viszont a szervezők ezt még tetézni igyekeztek azzal, hogy előkészítették e családi, sportos gyermeknapot a falu apraja és nagyja számára.

   2019. június 1-jén a helyi sportpályán már reggeltől sürögtek-forogtak a felnőttek, hogy az egyszerű szombatot élménydús ünneppé varázsolják a gyerekek számára, kiszakítva őket az okoskészülékek világából.

   Családi sportvetélkedőkkel indult a szórakozás, amelyben nagy segítséget nyújtott egy bohóc, egy dino és egy cowboy is. Nekik köszönhetően nem csak sport és versenyzés uralkodott a pályán, hanem tréfa és kacagás is.

   A vetélkedők után került sor néhány sportvezető irányítása mellett a zumbára, majd a jumpingra és később az íjászatra – mindenben nagy örömmel és kitartással vettek részt a gyerekek, anyukák, apukák, sőt még a nagyszülők is.

   A sportpálya bejárati részénél felfújható, csúszdás ugrálóvár magasodott, melynek tetejéből lecsúszni igazi adrenalin-növelő teljesítmény volt, nem kevés decibel erősségű sikítozással kísérve. Mellette "retro-sarok" fogadta a látogatókat, ahol visszautazhattak az időben. Itt érdekes, fából készült játékok, sporteszközök, libikókák, kézzel hajtott, fonott kosaras körhinta várták, hogy megcsodálják, és kipróbálják őket. A korábban születetteknek visszaidézték gyermekkoruk boldog napjait, a mai gyerekek viszont megtapasztalhatták, hogy ilyen /nem digitalizált/ játékokkal is lehet jól szórakozni. 

   Valamivel odébb a helyi önkéntes tűzoltók állították le járműveiket, hogy sok gyerek álmát teljesítve beültessék őket a hatalmas volán mögé. Érdeklődő tekintetek kíséretében bemutatták az általuk használt különleges felszereléseket, természetesen a gyerekek számára is érthető módon. Így nem csak kíváncsiságuk elégült ki, hanem némi tűzvédelmi ismeretre is szert tettek.  Felépítettek nekik egy drótkötélpályát, majd beüzemelték a habgenerátort is. Izgalmas ügyességi játékok keretén belül kézbe vehették, összerakhatták majd szétszedhették a tűzoltó tömlőket és csatlakozókat, lehetett "tüzet oltani", fecskendővel célba lőni.

   Minden teljesítmény után édes jutalom várta a gyerekeket, legvégül finom csokitorta.

   Nem hiányzott a büfé sem, ahol a szülők talpaltak egész nap annak érdekében, hogy has ne maradjon üresen és torok ne maradjon szárazon. Jól is jött a finom étel és bodzaszörp, hiszen annyi sport, játék, izgés-mozgás közben égtek a kalóriák és gyöngyözött az izzadság a homlokokon.

   Pihenésképpen le lehetett ülni arcot festetni, tetováltatni, a felnőttek pedig lemérethették vércukorszintjüket.

   Estére kellemesen elfáradt gyerek, felnőtt egyaránt. Jó volt ránézni a gyerekekre, mert arcukon tükröződött az öröm, az izgatottság, érdeklődés és megelégedettség. Ez volt a jutalom mindenért. Megérte.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  34/270 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat