logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  81/202 >>

Sítanfolyamon a deáki alapiskolások

15.4.2018 11:12 | Bukovský Dorottya és Szalóci Jázmin, 7. osztályos tanulók

   A 2017/2018-as tanévben a Deáki Alapiskola sítanfolyamot szervezett Donovalyra, a felső tagozatos tanulók számára. A síkirándulás 2018. január 14-től 19-ig tartott. Kimondottan örültünk ennek a lehetőségnek.

   Vonattal és busszal utaztunk. Többórás utunk alatt volt időnk megfigyelni a tájat. Sűrű pelyhekben hullott a hó, körülöttünk minden fehér volt. Bende Gabriella igazgatónővel és Šóšik Tímea tanító nénivel sikeresen megérkeztünk Donovalyra, a Vesel hotelbe. A szobák szétosztását követően kipakoltunk a bőröndjeinkből. Délután mind kimentünk a szállás melletti emelkedőre, s két csoportra osztottak minket: kezdőkre és a haladókra. A kezdők ekkor álltak életükben először sílécen, s Bukovszky János szentpéteri igazgató úrral, illetve Konkoly Ferenc tanító bácsival sajátították el a síelés alapjait.  A haladók Szőcs Roland vezetésével tökéletesítették sítudásukat. Általában egész nap a pályán siklottunk, majd délben elfáradva, de sok új tapasztalattal tértünk vissza szállásunkra. Az ebédet követően pihenőt kaptunk, s csak két órakor álltunk újra sítalpra. A kezdők gyorsan tanultak, egyre ügyesebbek lettek. Mivel mi a haladók csoportjába tartoztunk, nagyobb kihívásokra vállalkozva, Szőcs Roland kíséretével átgyalogoltunk, majd többször lesiklottunk a Nová Hoľa hegyről. A kiváló pályákon élmény volt a síelés. Vacsora után fáradtan dőltünk ágyainkba, s élménybeszámolóink után elnyomott minket az álom. A hét közepén, szerdán, pihenhettünk, kikapcsolódhattunk. Aki akart, elmehetett a Gothal nevű Vízi Világba, Liptovská Osadára. Igazán élveztük a fürdőzést. Csütörtökre a kezdőkből haladók lettek. Ha néha elestünk, nevetve álltunk fel, s még nagyobb igyekezettel folytattuk a siklást. Csütörtök délután a kezdő tanulók lesikló versenyen vehettek részt, mely egy kiértékeléssel zárult. Mindenki sikeresen teljesítette a távot. A versenyen az 1. helyet Néma Richárd, a 2. helyet Szabó Viktória és a 3. helyet Győri Zoe Rebeka szerezte meg.  A nyertesek örömmel vették át a díjakat.

   A sítanfolyam ideje alatt életre szóló barátságok szövődtek. Mindenki élményekkel gazdagon tért haza. A vágsellyei vasútállomáson már vártak minket a családtagok. Örültünk a hazatérésnek, mindent elmeséltünk szüleinknek. Jó volt otthon lenni, de nem felejtettük el a sítanfolyamon szerzett emlékeinket sem. Reméljük, egy év múlva újra átélhetjük a síelés örömteli perceit!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  81/202 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ