logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  82/202 >>

Koszorúcska Zsigárdon

15.4.2018 11:00 | Žiaček Adrianna, iskolaigazgató

   Tánc közben kívül kerülünk önmagunkon. Nagyobbak, csodálatosabbak és erősebbek leszünk. Ez erő, földi dicsőség, és csak rajtunk múlik, hogy megszerezzük.

(Agnes De Mille)

   A Zsigárdi MTNY Alapiskolában decemberben társastánc tanfolyamot indítottunk felső tagozatos tanulóink részére. Vadkerti Viktor vezetésével heti egyszer, szerdánként iskolánk tornatermében zajlottak a próbák, ahol fokozatosan elsájították a standard táncok alapjait. Kipróbálták az angol keringőt, a bécsi keringőt, a tangót, a polkát. Majd jöttek az igényesebb latin-amerikai táncok, a cha-cha-cha, salsa, rumba és a diszkó jellegű táncok. Illemtanból is kaptak leckét, megismerték az alapvető illemszabályokat. A próbák viccel, humorral fűszerezve, jó hangulatban teltek.

   A tánciskola záróbálja, a Koszorúcska február 27-én került megrendezésre a Kulturális- és Információs Központban. A lányok és fiúk ünneplő ruhát öltve elegánsan, igazi hölgyekként és gáláns fiatalurakként ünnepélyesen vonultak be a táncparkettre. Meg kell említeni Václav Andreát, aki a fiúknak kitűzőtt, a lányoknak csinos karkötőt készített. Az igazgatónő üdvözlő szavai után Vadkerti tanár úr vette át a szót és felkonferálta az egyes táncokat. Öröm volt látni, ahogy a gyerekek magabiztos táncukkal, határozott fellépésükkel elnyerték a közönség, szüleik, nagyszüleik, tanáraik, osztálytársaik tetszését. „Jól vizsgáztak.“

   Büszkék lehetnek magukra! A táncbemutató után szüleiket is táncba vitték. Az igazgatónő egy-egy szál virággal köszönte meg minden fiatal táncosnak, hogy sikeresen befejezte a tanfolyamot.

   Az estét szeretetvendégséggel koronáztuk, ezért köszönettel tartozunk a szülői szövetségnek és községünk polgármesterének.

   A rendezvény színvonalasan sikerült, bizonyosan szép emlék marad mindannyiunk számára.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  82/202 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ