logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  45/301 >>

Sikeres nyári rendezvény Pereden

16.10.2019 21:20 | Mgr. Jurás Lívia, Csemadok

   XV. alkalommal valósult meg a népművészeti- és borfesztivál Pereden a Csemadok Peredi Alapszervezete, községünk önkormányzata és a Viniper – Borbarátok Társulása közös szervezésében.

   Az augusztus 24-én sorra kerülő rendezvényt termelői piac és kézműves vásár megszervezésével is bővítettük. Annak ellenére, hogy azon a hétvégén rengeteg program, különféle rendezvény zajlott falunkban és a régiónkban, sokan látogattak el hozzánk. A peredi borászok finom nedűi mellett hatalmas volt a kínálat különféle kalácsokból, süteményekből, amiket a Vöröskereszt helyi szervezete, a Csemadok Peredi Alapszervezete, a helyi nyugdíjasklub ügyeskezű asszonyai, valamint falunk  képviselőtestületének tagjai kínáltak a közönségnek. Az árusok is sokféle portékát kínáltak, volt minden, mi szemszájnak ingere. A kilátogató közönség sokszínű kulturális élménnyel is gazdagodott. A programban helyet kaptak a hazai kulturális csoportok: a Peredi Asszonykórus, a Pengettyű citeracsoport, a Peredi Férfi Daloskör és a Csillag citerazenekar. Rajtuk kívül a felsőszeli tánccsoportok, a Höcögők és a Mátyus néptánccsoport, valamint a Muzsla néptánccsoport műsorát láttuk Pásztóról. A gyerekközönségnek interaktív meseelőadással, népi fajátékokkal és kézműves-foglalkozásokkal kedveskedtünk.  Rendezvényünk sikerességét igyekeztünk hangulatos díszítéssel is emelni, melynek megtervezéséért és a megvalósításában való önzetlen segítségért ezúton is köszönet mondunk Vankó Gizikének és Bugár Heninek. Természetesen hálás köszönet a társszervezőinknek, Agócs Kőrösi Ildikó polgármester asszonynak és falunk önkormányzatának, a peredi borászoknak és a szervezőbizottság minden tagjának a  rendezvény sikeres megvalósításáért.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  45/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat