logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  117/494 >>

Legkisebbjeink szereplése, Kismácséd

23.4.2022 10:08 | Nagy Mónika

   Nemzeti ünnepünk 174. évfordulója alkalmával 2022. március 13-án a Hősök terén gyűltek össze a kismácsédiak, hogy megemlékezzenek a magyar nemzeti örökség egyik legmeghatározóbb eseményéről, az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról.

   Az ünnepi műsor az idén már harmadik alkalommal a helyi szlovák tannyelvű óvoda magyar ajkú diákjainak műsorával kezdődött. Öt csemeténk, köztük egy már volt óvodásunk is, versekkel és katonadalokkal idézte fel a forradalom és szabadságharc emlékeit, hőseit.

   A szereplők nagy kedvvel öltötték magukra a huszársapkákat, kezükben lobogtatták saját kezűleg készített nemzeti zászlóikat, valamint mindenki szíve felett egységesen ott díszlett a piros-fehér-zöld kokárda. A rövid, de „hatásos“ műsor igyekezett visszaadni a kor hangulatát, a fiatalok lelkesedését és tettrekészségét. Bízzunk benne, hogy a korszellem a kis lelküket is megérintette.

   Az ilyen emlékezések mindig alkalmasak arra, hogy mi, ma élő emberek kapcsolatot keressünk hős elődeinkkel, felidézzük emléküket, az eseményeket, hogy tanuljunk a hibáikból, hogy az eredmények büszke tudatában teljesítsük mai feladatainkat.

   A szabadság fogalma koronként újabb tartalommal telik meg, a fiatalok feladata ezekért a célokért harcolni. Fogadjuk meg Kossuth szavait: „A nemzet örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, ami van, hanem az iránt is, ami lehet, s lesz!“

   Hálával tartozom a szülőknek a felkészítésben való segítségükért, de elsősorban azért, hogy megtiszteltek bennünket bizalmukkal.  Őszintén remélem, hogy a jövőben is lehetőségünk lesz újra és újra bebizonyítani, hogy az állami nyelv elsajátítása mellett nemzeti identitásunkról sem felejtkezünk meg és kellő figyelmet fordítunk a magyar gyermekek bátorságra való buzdítására.

Nagy Mónika, a kismácsédi Bölcs baglyocskák óvoda igazgatónője


Fotó: Ruman László
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  117/494 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat