logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  30/261 >>

Horgászverseny Negyeden

20.6.2019 08:01 | -szf-

   A negyedi halászok szervezete évente három horgászversenyt szervez a helyi Kopola nevű halastavon: az elsőt május legelején, a másodikat a gyermekek számára gyermeknap alkalmából, és nyáron, a falunap egyik fő programja is a halászverseny. Az idei első – a május első szombatján megrendezett - versenyről és a szervet munkájáról Fördős Zoltán, alelnök tájékoztatott.

   A negyedi halastó a Vág folyó holtágából alakult ki, területe 5.5 ha, amihez még hozzátartozik egy 1 hektáros halnevelde is, amiben minden évben sikeresen tudunk pontyokat felnevelni, amelyeket ősszel lehalászunk és a nagy halastóba telepítünk.  A gyakori haltelepítést támogatóinknak is köszönhetjük, de a halászversenyek hasznát is jórészt erre fordítjuk. Például a 2018-as esztendőben 15.435 eurót áldoztunk halasításra, 8.700 euró saját bevételből, a többivel támogatóink járultak hozzá.

   Bátran kijelenthetjük, hogy a járásban a leggyakrabban halasított tó a miénk. Ennek egyik eredménye a versenyeken megjelenő versenyzők magas létszáma. Az idei év első versenyén az esős és a hideg idő ellenére 125 horgász próbálta ki szerencséjét két kategóriában. A Legnagyobb súlyú kifogott hal és a Legtöbb kifogott fehérhal összsúlya kategóriákban.

   A fehérhal halászata májusban még tilos, ezért a verseny ideje alatt kifogott halat csak nagy halzsákban szabad tárolni, a lemérést követően pedig visszakerül a vízbe.   

   A május első szombatján megrendezett verseny, ahogy már évek óta mindegyik, nem valósulhatott volna meg a vezetőség odaadó munkája nélkül. Külön köszönet illeti a feleségeket, akik a rendezvények alkalmával önzetlenül segítenek. Ennek is köszönhetően a vezetőségben baráti, családias hangulat uralkodik, a munkát jó kedvvel, jó hangulatban végezzük.

   Munkánkban nagy segítséget jelent az önkormányzattal való jó együttműködés, valamint fő támogatónk, a Magnet Press segítsége. 

   A horgászversenyen a vendégek számára ezúttal is halászlét, sült pontyot, sült hekket készítettünk, amelyet szívesen kóstoltak meg a helyiek, de a környékről érkezett látogatók is. A tavaszi versenyt tombolával tettük érdekesebbé, a látogatók értékes nyereményekkel gazdagodtak.

 

   Az idei tavaszi verseny eredményei:

   A Legnagyobb kifogott hal - kategória győztese Jancsovics Péter lett. A második helyen Rák Vlaszta, a harmadikon Varga Dezső végzett.

   A Legtöbb kifogott fehérhal kategóriában 1. Bódok Ferenc, 2. Pentha János, 3. Császár Zsigmond.

   A szervezők nevében mindannyiuknak gratulálunk!

 

   Bízunk benne, hogy a következő versenyekbe még több versenyző kapcsolódik be, és sok-sok érdeklődő látogat ki majd a tópartra kikapcsolódást, finom ízeket, jó hangulatú időtöltést keresve!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  30/261 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat