logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+<<  79/138 >>

Gyermeknapi örömök Hidaskürtön

10.9.2017 12:13 | Vankó Krisztián, igazgató

   Az alapiskola mindennapi kötelességteljesítő életéből kitűnik a június elsejei Gyermeknap. Így nagybetűvel, mert ez a gyerekek napja, ünnepe, a felhőtlen szórakozás és játék délelőttje volt.

   A kilencedikes tanulók ilyenkor főszervezővé lépnek elő. Ők azok, akik előre megtervezik, milyen játékok lesznek az iskola udvarán, miben fognak versenyezni a tőlük kisebbek. Minden állomásért ők felelnek, még a körszínpados versenyeket is ők vezényelik le és értékelik az osztályok pontjait, eredményeit. Az osztályfőnökök kísérik tanulóikat, biztatják őket és vigyáznak rájuk, hogy a gyors és hirtelen mozdulatokból ne legyen baj, sérülés.

   Sétáljunk végig a játékok során: Vízhordás kanállal- 2 perc alatt ki visz át 4 méterre egy másik edénybe – mérőhengerbe – több vizet kanállal? Dobozdöntögetés – 10 sörösdobozból ki dönt fel többet egy-egy jól irányzott labdával? Üvegdöntögetés – 5 teli műanyag palackot kell feldönteni fejről lógó, harisnyába bújtatott labdával. Célzás – látszatra könnyű, de derékról lógó tollat beleügyeskedni a palack szájába komoly feladat. Lajhármászás – 2 kifeszített kötélen átegyensúlyozni két fa között bizony nem egyszerű. Limbótánc – alacsony léc alatt kellett áttáncolni a léc leverése nélkül, sok nevetés mellett. Célbadobás labdácskákkal, 10 vízzel telt pohárba. A pattogó kis színes labdák bizony sokfelé röpködtek és csak ritkán a pohárba.

   Meglepetésprogramról a szülői szövetség gondoskodott. Meghívásukra színes légvár szórakoztatta az ugrálni szerető kicsiket, és gladiátor párbajozó ring az örökké egymás erejét próbálgató nagyobbakat. Voltak fajátékok, például szárazsízés füvön, járás gólyalábakon, útkereső labirintus labdácskával, egyensúlyozás libikókán és persze célbadobás. Sárkányt is lehetett lőni régi harcosként íjjal – nyíllal. A szülők közül négy anyuka palacsintát is sütött, minden gyerek kapott két édes finomságot és üdítőt.

   Délig tartott az örömcsütörtök. Azután minden kis győztes jutalmat kapott. Aki teljesítette az akadályállomásokat, az természetesen győztes, és örülhet a megérdemelt csokinak. Az osztályfőnökök figyelme percig nem lankadhatott, mert ennyi kis örökmozgó gyerek mindent akaró, sőt mindent egyszerre akaró nyüzsgése komoly odafigyelést, jó szervezést, okos irányítást és szeretetteljes vezetést igényel.

   A gyerekek nevében köszönöm a felnőttek munkáját, mely lehetővé tette, hogy emlékezetes, kitűnő hangulatú, szuper Gyermeknap volt az iskolában.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  79/138 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ