logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  15/301 >>

Évzáró Felsőszeliben

17.2.2020 19:10 | Mészáros Magdolna

   Az elmúlt év tevékenységét értékeltük

   Az elmúlt 2019-es évben a Csemadok tevékenysége ismét sokrétű és színes volt falunkban. Az évzáró taggyűlésen a szervezet elnöke összefoglalta a megvalósult eseményeket, melyekből most néhányat kiválogattam.

   A farsangi Nótaest a szólisták és az éneklőcsoport szereplésével valósult meg. Énekeseink kedvenc nótájukkal és dalaikkal szórakoztatták a közönséget.

   A Rákóczi-emlékév tiszteletére pályázatot hirdettünk a Széchenyi István Alapiskolával, a tanulók fogalmazási- és rajzpályázatokkal mutatkoztak be. Szervezetünk énekkara kuruc dalokkal színesítette a díjátadást. A pünkösdi ünnepen a baráti Kaposszekcsőre utaztak csoportjaink, az oda telepített szeliek meghívására. A találkozó két napját felejthetetlenné tette a műsor mellett a még élő kilenc kitelepített szelivel való beszélgetés, a temető végigjárása. A szeliek műsora a gyökerekhez való ragaszkodást erősítette Kaposszekcsőn.

   Érdemes megemlíteni a Nyári Kulturális Fesztivált, mely az összefogás jegyében zajlott. A kultúrműsor a falu iskolásai, óvodásai és a kultúrszervezetek /Csemadok, FIKUSZ/ csoportjai közreműködésével valósult meg, vendégként fellépett a Bendő zenekar, a Paradigma Verséneklő Együttes, Deák Zoltán szólóénekes és Sissi.

   Pereden részt vettünk a Népzenei Találkozón, melyet a Peredi Férfikar kezdeményezett. A jó hangulatú és magas színvonalú rendezvényen a környék csoportjai mutatkoztak be a helyi közönségnek. Ezenkívül októberben is szerepeltünk Pereden a Bíborpiros szép rózsa népdalverseny elődöntőjén. A zsűri a felsőszeli csoportokat bejuttatta az országos döntőbe. Dunaszerdahelyen a felsőszeli férfikar ismét kiemelt arany koszorút, a Rozmaring éneklőcsoport ezüst koszorút és a Kikelet citerazenekar, noha először neveztek be a rangos vetélkedésbe, szintén ezüst koszorút ért el.

   Emlékezetes marad az őszi Szilvás-mákos Fesztivál, mely két napján volt kalács- és pogácsasütés, hagyományos konyha kiállítása, receptes füzetke bemutatása kóstolóval, ünnepi felvonulás gálaműsorral. A színes összeállítás megvalósításában ismét a falu szervezeteinek közös megegyezése segített.

   A Rozmaring éneklőcsoport Hárskúton részt vett a Rozmaringok Országos Találkozóján. A mátyusföldi csoportokat a szelieken kívül a tardoskeddi Nyugdíjas Klub énekkara is képviselte. A kétnapos rendezvényen az egyes csoportok bemutatták repertoárjukat és közben megismerkedtek a gömöri régió nevezetességeivel is. Felejthetetlen élményekkel tértek haza az énekesek.

   Az egész évi program a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója jegyében zajlott. novemberben volt a megemlékezés, melynek keretében még a Rozmaring éneklőcsoport fennállásának 40. évfordulóját is megünnepeltük. A nagyszámú közönség fergeteges műsort láthatott az egykori és a jelenlegi énekesek és táncosok által. A szereplőgárda kitett magáért minden tekintetben.  Reméljük, a lelkesedés tovább tart, és a következő időszakban sem lesz hiány színes műsorokból és közös programokból. Köszönet minden támogatónknak a segítségért!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  15/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat