logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  473/498 >>

A kopjafánál gyűltünk össze, Felsőszeli

24.4.2017 14:37 | Mészáros Magdolna

   Felsőszeliben március 15-én a helyi temetőben lévő kopjafánál gyűltek össze az intézmények és civil szervezetek képviselői, valamint a tanulóifjúság, azok nevelői és az érdeklődő lakosok, hogy ünnepélyes keretek között emlékezzenek meg a magyar történelem kimagasló eseményéről.

   A bevezetőben szavalat hangzott el Renczés Ágoston tolmácsolásában, majd a Csemadok Rozmaring éneklőcsoportja katonadalokat adott elő. A köszöntő szavak után Szabados Viktória egy szép Ábrányi Emil-verset mondott el, majd Végh Piroska, a Galántai TV tagja ünnepi beszéde következett. A történelmi visszapillantás mellett az összefogásra, a megértésre és az együttműködésre hívta fel a hallgatóság figyelmét. Ezután az emlékezés koszorúit helyezték el.

   Megtisztelték az ünnepséget a Csemadok Felsőszeli Alapszervezete, a Galántai TV, a Széchenyi István Alapiskola, a Bercsényi Miklós Hagyományőrző Csapat, a Szt. Lőrinc Cserkészcsapat, az MKP helyi szervezete, az MKP és a SZMSZSZ járási szervezete, a Híd Párt járási szervezete, a felsőszeli Nyugdíjasok Klubja és a Rokkantszövetség helyi képviselői is. A Szózat eléneklése után az ünnepi műsor a művelődési házban folyatódott, ahol az alapiskolások szemet és lelket gyönyörködtető műsora örömmel töltötte el a nagyszámú közönséget. Az emlékünnepély nemzeti imánk, a Himnusz eléneklésével zárult.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  473/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat