logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  140/419 >>

Zene s a rock - RETROCK PARTY BAND

30.7.2021 09:56 | eReS

    A környék vitathatatlanul legnépszerűbb magyar zenekaráról már írtunk rovatunkban több esemény kapcsán. Mitől ilyen közkedveltek szűkebb hazánkban a Mátyusföldön?  Mert retro, mert rock, meg jó party is a Band. Remek, tapasztalt zenészekből áll a csapat, őket kértem meg, mondják el történetüket, meséljenek, írjanak arról, amit fontosnak tartanak.

   A Retrock Party Band tulajdonképpen egy újra összeállt zenekar, amelynek története 1985-ben kezdődött (persze más néven). Hadd kezdjem az elején. 13 éves voltam és klarinétozni tanultam a zenesuliban. Otthon inkább a basszusgitárt pengettem és abban reménykedtem, hogy egyszer egy igazi bandában játszom majd. Így is lett. A deáki iskolában gyakorolt egy zenekar, basszusgitárost kerestek. Örömmel csatlakoztam. Kezdődhetett a Rock& Roll a “Rolly” zenekarban. 14 éves koromban már bulikat játszottunk és eldöntöttem, hogy én zenész szeretnék lenni. Gyakran jártunk más zenekarokat is hallgatni, a Treff zenekar akkor volt csúcsformában. Nagyon tetszett a hangulat, a zsúfolt termek, a hangzás, a dalok, amiket játszottak. A frontember, Cetli Feri új bandát szervezett, Európa néven. Ez lett a Retrock Party Band elődje, mert azok a tagok alkották a zenekart, akikkel most újra együtt zenélünk (persze az énekesnőnket kivéve, mivel ő jóval később született). Az Európa zenekar sem működhetett sokáig, a hatalom itt is csakúgy, mint a Treff esetében, bevonta a működési engedélyünket.

   A T-model zenekart ezután alapítottuk meg Lipovsky Misivel, Sztrecsko Karcsival és Kopecsny Péterrel. Jól működő csapat volt, alkalmazkodva a kor követelményéhez, a 80-as évek slágerzenéjét játszottuk egy fiatal pályakezdő, de rendkívül tehetséges énekesnővel, Bubics Annamáriával.

   Nemsokára egy új lehetőség adódott, egy új banda és egy új cél: külföldön bizonyítani. Elkezdtük a világot járni, irány Skandinávia. Az autóparkunkat, ha lehetett, elrejtettük, ilyen járműveken csak az őrült „keleti” zenészek közlekedtek. Egy 105-ös Skodával és egy 1200-as Zsiguli kombival nem kis bátorság volt közlekedni, de mégis, mindig, mindenhová pontosan odaértünk. Skandinávia után Európa, Izrael, Japán, és jöttek a hajós szerződések is. Pár év alatt sok-sok országot, kontinenst bejártunk. A zenekarok, zenésztársak egymást váltották. A Skodát és a Zsigulit pedig a repülőgép. Az utolsó néhány évben alábbhagyott a lelkesedés, már nem volt kihívás egy új helyen kell megfelelni. Az egyetlen motiváció a gázsi volt, és elérkezett a pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy végleg révbe ért a hajóm. 30 évig jártam a világot, elég volt.

   Itthon megint összehozott a sors a régi cimborákkal. Egy nosztalgia buli kapcsán összeállt a régi Európa zenekar. A nosztalgiázás után együtt maradtunk, már hatodik éve működik a csapat. Megint egy új énekesnő, saját nevelés, csakúgy, mint régen Annamária, most az unokahúga, Barbara “énekelte be magát” a zenekarba. Ahol tökéletes a harmónia, mindegyikünk a szívét és a tapasztalatát adja bele a zenélésbe. Reméljük, még sokáig tudjuk hirdetni, hogy bár más a trend, az élő zenét semmilyen karaoke mutatvány nem helyettesíti.

Tóth Tamás, a zenekar alapítója és vezetője


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  140/419 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat