logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  82/451 >>

Ünnepi hangverseny Zsigárdon

26.9.2022 13:10 | Žiaček Adrianna, igazgató

   A Csemadok Galántai Területi Választmánya, Zsigárdi Alapszervezete és Zsigárd Község Önkormányzata ünnepi hangversenyt szervezett, melyen a szászországi Grossenhain - Reinersdorf férfikórus és az ímelyi Fagyöngy Vegyes Éneklőcsoport lépett fel. Ennek az ünnepi alkalomnak a zsigárdi református templom adott otthont.

   A kórusokat és az egybegyűlteket Nt. Tóth Krisztián, a zsigárdi gyülekezet református lelkipásztora köszöntötte magyarul, Žiaček Adrianna az alapiskola igazgatónője és a gyülekezet kántora németül. „2Vigadjatok a mi erős Istenünk előtt, ujjongjatok Jákób Istene előtt! „ 3Kezdjetek zsoltárba, szólaltassátok meg a dobot, a szép hangú citerát és lantot! 4Fújjátok meg a kürtöt újholdkor, holdtöltekor is, ünnepünk napján! 5Mert Izráelnek szóló rendelkezés ez, Jákób Istenének törvénye.“(81.Zsoltár 2-5 v.)- hirdette az igét a lelkész.  

    Az igazgatónő röviden ismertette a gazdag múltra visszatekintő kórus történetét. A Grossenhain férfikar 1885-ben, a Reinersdorfi pedig 1867-ben jött létre. A két énekkar 2004-ben egyesült. Mottójuk: „A zene hidat épít“. 1995-ben Roman Herzog német szövetségi elnök a kórusmuzsika népszerűsítéséért a kórust magasrangú kitüntetésben részesítette. Az énekkar művészeti vezetője 2015-től Jürgen Becker professzor. Repertoárjukban klasszikus és kortárs dalok, egyházi énekek és népdalok szerepelnek. A férfikar németül, magyarul, szlovákul és angolul énekelt.

   Az ímelyi Fagyöngy Vegyes Éneklőcsoport tagjai gyönyörű ímelyi népviseletben léptek fel, magyar népdalokkal tették gazdagabbá az ünnepi alkalmat. A műsor végén az ajándékok átadására került sor. A területi választmány ajándékát Mézes Rudolf, a Csemadok Nyugat-Szlovákiai regionális alelnöke adta át. A koncert végén együtt énekeltük el a magyar Himnuszt, majd Baranyay Alajos polgármester, egyben a gyülekezet gondnoka, szeretetvendégségre invitálta az egybegyűlteket.

   Vidám hangulatban búcsúztunk, a Jóisten áldását kértük a kórusok további munkájára. Az ünnepi együttlét mindannyiunk lelki épülésére szolgáljon!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  82/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat