logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  19/161 >>

TERRA Hírújság – októberi szám 2019

10.10.2019 21:20

   A Csemadok galántai területi ünnepségének logójával a címlapján jelent meg a mátyusföldi havilap októberi száma. A 70. évforduló kapcsán Hrubík Béla, a Csemadok volt országos elnöke írását olvashatjuk, a Csemadok mellékletben pedig az elmúlt fél évtized tevékenységéről találunk képes összefoglalót. Emellett az elmúlt öt év díjazottjainak arcképcsarnokát, valamint a 2020-as évben megvalósuló országos, területi és járási Csemadok-rendezvények tervét is közli a lap.

   A Lezajlott események rovatban felsőszeli, nagyfödémesi, peredi, tardoskeddi, zsigárdi, deáki, negyedi és tallósi eseményekről számolnak be a lap tudósítói.

   A Programajánló a Kürti ízek fesztiváljára, a Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos elődöntőjére, az 1956-os magyar forradalom járási ünnepségeire, a 7. Felsőszeli Népművészeti Találkozóra invitál, és itt találjuk a királyrévi Alma- és Kacsafesztivál részletes programját is.

   A Megbecsültek Társasága tevékenységéről és őszi terveiről, valamint a Cseperedő program mátyusföldi őszi regionális rendezvényeiről is részletes összefoglalót és tájékoztatót találunk az újságban.

   A Közélet rovatban a Tallósi Speciális Alapiskola megszűnéséről, valamint Tardoskedd község az Év Faluja 2019 országos megmérettetésen elért sikeréről olvashatunk.

   A Tanácsadó rovatban az orvos az időskor betegségeiről értekezik. Folytatódik Pék László Nagyszombat és környéke múltjáról és jelenéről szóló sorozata, valamint Friedrich Klára rovásírás iskolája is.

   A Főzőcske rovatban finom édességek receptjeit találjuk, a Zenesarok rovat oldalain pedig a nyárutó nádszegi zenei rendezvényeiről, és a Fürge Ujjak citerazenekar Erdélyi útjáról olvashatunk.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  19/161 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat