logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  91/377 >>

TERRA Hírújság – 2021 szeptembere

27.9.2021 09:20

   A havilap szeptemberi számában több országos jellegű eseményről olvashatunk képes beszámolót. Elsőként a Deákin megrendezett V. Szent István Király Ünnepség eseményeiről, valamint a Nagyboldogasszony templomban megrendezett Missa Missio koncertről. A lap tudósít az augusztus 28-én Zsigárdon megtartott Országos Tanévnyitó Ünnepségről, és közli magyar diákokhoz, pedagógusokhoz és szülőkhöz szóló felhívást, amelyet Pék László, a SZMSZSZ volt elnöke fogalmazott meg.

   Vidékünk legnagyobb községe, Nagyfödémes, nyolc napig tartó eseménysorozattal emlékezett meg első írásos említésének 800. évfordulójáról. Erről is olvashatnak a Terra hasábjain.

   Gőzfelhős gyermeknap néven megtartott eseményen a peredi Mátyusföld PT szerzett feledhetetlen élményeket a régió gyerekeinek, a Csángó melletti falvak támogatásáéval. A rendezvényről a főszervezőt kérdeztük.

   A lapban beszámolót olvashatunk a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vas Lajos Kórusa és a Gödöllői Kamarazenekar közös galántai koncertjéről, a Pro Mached PT nyári táboráról, valamint a Megbecsültek Társasága augusztusi kirándulásáról.

   Mézes Rudolf, a Csemadok országos alelnöke, a Galántai JB titkára Országos számvetés a Csemadokban címmel foglalja össze az elmúlt kongresszus óta eltelt időszakot.

   A Programajánlóban Erdei Péter írását találjuk. A Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet igazgatója az október legelső napjaiban Galántán megrendezendő Kodály Napok műsorára is felhívja a figyelmet.

   Az Intézmények rovatban a zsigárdi gyerekek nyári élményeiről olvashatunk, akik a Kárpát-medencei Anyanyelvi Táborban jártak Sátoraljaújhelyen. A másik írás a deáki iskolások tavalyi eredményeiről szól.

   Reméljük, tapasztalataink elegendőnek bizonyulnak címmel JUDr. Rózsár Tibor, Hidaskürt község polgármestere válaszol munkatársunk kérdéseire.

   A jogi rovat témája az építésügy terén történt törvénymódosítások.

   A Vélemények rovatban minden olvasó számára érdekes témákat feszeget Baranyay Zsolt és Jóba Alajos.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató rovata, aki ezúttal az avarok írásával foglalkozik.

   A Terra Főzőcskében egyszerű és finom halételek receptjeit ajánlja a rovatvezető, Szabó Éva.

   A Zenesarock sorozatának következő része a RETROCK PARTY BAND billentyűsét, Lipovsky Mihályt mutatja be.

   Az október 2-re tervezett királyrévi Alma- és Kacsafesztivál kapcsán A Természet csodákra képes címmel a Szikura Ferenc mérnökkel készült beszélgetést olvashatják a kedves olvasók.

 

A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  91/377 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat