logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  192/466 >>

TERRA Hírújság – 2021 júliusa

24.7.2021 11:21

   Vidékünk legnagyobb júliusi rendezvényével, a királyrévi Révfeszttel a címlapján jelent meg a havilap júliusi száma.

   Vízkeleten a Trianonra emlékeztek, Felsőszeliben egy amatőr festőművész munkáiból rendeztek kiállítást, a hidaskürti beszámolóban pedig a helyi alapiskola tanulmányi sikereiről találunk összefoglalót. A lap részletesen beszámol a Csemadok XXXIX. Területi Konferenciájáról, és színes tudósítást olvashatunk a Negyedi Pongrácz Ágoston Alapiskola nagyszabású ünnepségsorozatáról is.

   A Programajánlóban a Révfeszt teljes műsora mellett a zsigárdi Kaszás Attila Kulturális Fesztivál táborainak részletes programjait találjuk, valamint a Csemadok Galántai Alapszervezetének Juniálisát, és a Peredi Tízes és Sportnap sportrendezvényt népszerűsíti a lap.

   Az újság Közélet rovatában Baranyay Zsolt a vidék megbecsülését szorgalmazza írásában. A Vélemények rovatban Jóba Alajos fejtegetéseit találjuk Tablókép, vagy amit akartok címmel, illetve Takács Gabriella cikkét a koronavírus járvány hatásai a nevelésben - témában.

   A Korlátozások enyhítése új reményt ad címmel Bergendi Ferenc írását közli a lap. Vágkirályfa község polgármestere települése fejlődéséről, az önkormányzat terveiről és a járvány okozta gondokról ír.

   A Jogi rovat oldalain az elvált szülők gyerekeinek láthatóságát szabályzó törvény leglényegesebb részeit elemzi Bános Róbert ügyvéd.

   Vadászatok komolyan és kedélyesen címmel Szabó Imre két vadásztörténetét olvashatjuk a Helytörténet rovatban, a tótmegyeri Károlyi grófok nagy vadászatainak idejéből.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató sorozata, ezúttal a szkíta írással foglalkozik.

   A Terra Főzőcskében finom ételek receptjeit, a Színes rovat oldalain egy sikeres rockzenekar történetét, és több alapiskolánk végzőseinek tablóit találjuk.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  192/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat