logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  170/345 >>

TERRA Hírújság – 2020 júniusa

15.6.2020 19:58

   Szól a harang, hívó szóval a címe a Trianon 100. évfordulójára emlékező oldalak vezető írásának, amelynek Dr. Surján László a szerzője. A lapban még több írás foglalkozik a békediktátum eseményeivel, következményeivel.

   Folytatódik a Távoktatás Mátyusföldön - című sorozat. Ezúttal Zsigárd, Pered, Farkasd, Hidaskürt és Nagyfödémes magyar alapiskoláinak igazgatói számolnak be a járvány okozta nehézségekről, a távoktatás megszervezéséről.

   A Közélet rovatban Baranyay Alajost, Zsigárd község polgármesterét arról kérdezte a lap munkatársa, milyen hatással van a világjárvány egy községi önkormányzat gazdálkodására, az alapvető szolgáltatások bebiztosítására, a falu mindennapi életére.

   A Cseperedő csoportok háza tájáról, valamint a Megbecsültek Társasága közeli terveiről Horváth Judit kérdezett, illetve számol be.

   A tavalyi Csíksomlyói búcsún tapasztalt élményekről képes beszámolót találunk a lapban. A Közélet rovat oldalain Száz év után, avagy mi a helyzet a kétnyelvű feliratokkal - címmel Jóba Alajos elmélkedését közli a lap.

   Folytatódik a Nagyszombat és környéke múltjáról és jelenéről szóló helytörténeti sorozat, valamint Friedrich Klára Rovásírás iskolája is.

   A Mátyusföldi könyvek rovat oldalain Tóth János Aldemár A pannonhalmi gazdálkodás története a XVIII. század derekán - című könyvét Gaál Joska mutatja be. Takács Izabella és Poór József legújabb könyveinek ismetetőit szintén itt találja az olvasó.

   Havilapunk a nemrégiben elhunyt Balogh Csaba pedagógusra, karvezetőre emlékezik.

   A Terra Főzőcske rovatban most finom köretek receptjei szerepelnek.

   A havilap állandó hirdetőjével, támogatójával, a peredi húsfeldolgozó tulajdonosával, Tóth Zsolttal a cég terveiről készített riportot a lap munkatársa.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  170/345 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat