logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  202/466 >>

Múltunk a jelenben - Varga Krisztián Tánczenekara

29.5.2021 09:31 | Varga Krisztián

   Egy rutinos, lendületes, mindig vidám esküvői/party zenekart keresel az esküvődre?

   Esküvők, bálok, céges rendezvények, partyk zeneszolgáltatása velünk biztosítva.

 

A JÁRVÁNY IDEJE ALATT

   A járványhelyzet mindenki életét egy kicsit megváltoztatta. Úgy, mint mindenki, mi is elestünk nagyon sok eseménytől, rendezvénytől. De nem adtuk fel. Kiépített stúdiómban rendszeresen gyakorolgattunk, átnéztük a repertoárunkat és próbáltuk felújítani újabbnál újabb dalokkal. Most volt időnk egymásra. A rohanó hétköznapok nem teszik lehetővé az egymásra figyelést. De most erre alkalom nyílott, és ha talán másoknak nem is, de ki merem jelenteni, hogy nekünk igen jót tett ez a: “ Maradj otthon!“- szlogen. Volt időnk egymással foglalkozni, beszélgetni, egymást meghallgatni. Csapatépítés szempontjából ez is nagyon fontos dolog.

 

A SZÓLÁDI KAPCSOLAT

   Lakodalmas zenélések alatt az ember nagyon sok ismerősre tesz szert. Igy jöttünk össze egy nagyon kedves szóládi házaspárral is. A sors úgy rendelte, hogy családjuk Naszvadról átkerült Szóládra. A szívük azonban mindig hazahúzta őket:

   „Mert tudod fiam- mondogatta Jani bátyám, - itt még a harang is másképpen szól!“- és könnybe lábadt szemmel emlékezett a régi szép gyermekkori évekre. Hosszú beszélgetésünknek sajnos véget kellett vetni, mert hát ugye a szünetnek vége lett, és a zenész nem szórakozhat, menni kell. De a lakodalom végére olyan barátságot kötöttünk, hogy számomra és számukra is egy életre szólt.

   Az újonnan megválasztott polgármester, Rózsás Elemér meghívott bennünket a Szóládi Napokra. Kíváncsian indultunk útnak. Őszintén bevallom, egy kis izgalom járta át a szívemet. Hogyan fogadnak majd? Milyen hangulatot tudunk majd hozni? Megfelelő-e a repertoárunk az ottaniaknak? Nem kis feladat ez, hiszen sokan sokféle ízlésvilággal érkeznek a bálba. Egy közös viszont mindig van a vendégekben: szeretnének egy nagyot bulizni, táncolni, vagy csak pihenésképpen hallgatni a jobbnál jobb zenéket. Mikor megérkeztünk, egy hosszú pincesor előtt várt minket a falu polgármestere. Egy fiatal úriember, egy fiatal asszonykával. Mintha ezer éve ismertük volna egymást, olyan szívélyességgel fogadtak. Bemutatták a kis falujukat, annak múltját és jelenét. Elmesélték, hogy Elemér magánvállalkozó és csak úgy a munkája mellett vette vállára a falu irányítását. Sok fiatal csatlakozott hozzá és önerőből szépítgették, csinosították, fellendítették a falu életét. Nagyon tetszett ez a felfogás. Látva, hogy milyen elánnal fogtak össze, kicsit irigykedni is kezdtem rájuk. Végigvezettek a pincesoron, ahol mindenki a kis bográcsában finomabbnál finomabb ételekkel kínálta az arra tévedőt. Mire a pincesor végére értünk, teli hassal, (szinte úgymond gurulva) örömmel pihentünk meg Debreceni János bátyánk asztalánál. 

   Rövidre fogva a szót, ekkor egy egész életre szóló barátság vette kezdetét, amit neki köszönhetünk. Fergeteges hangulatot varázsoltunk a kezdetektől az utolsó hajnali percig. A zenekar egész éjjel képes volt megállás nélkül a táncparketten tartani több száz embert, akik minden ismert dalt harsogva - egy ütemre hullámozva -, táncolva énekeltek. Azóta minden évben rendszeresen fellépünk a Szóládi Falunapokon. Támogatva a falu fejlődését, sok-sok jótékonysági bálhoz is hozzájárultunk szolgálatunkkal. Igy nyithatta ki kapuját a rég bezárt óvoda is.

   Az évek során közelebbi, már-már barátinak nevezhető kapcsolat alakult ki a zenekar tagjai és a falu vezetősége között. Sok esküvő, zenés rendezvény közkedvelt szereplői lettünk, hiszen nincs olyan zenei kérés, amit ne tudnánk teljesíteni, legyen szó mai dallamokról vagy retro zenéről.

   A 2019-es falunapokon a Debreceni házaspár már nem volt jelen. Szinte furcsa is volt, hogy érkezésünkkor nem álltak a főtéren. Nem vártak tárt karokkal, nem kérdezték könnybe lábadt szemmel, hogy mi újság otthon édes fiam? Aggodva mentünk végig a pincesoron. Egy elhagyatott öreg lakat zárta le a pince ajtaját. Könny csordult a szemünkbe. Jani bátyám és kedves felesége elköltöztek a fénylő messzeségbe, és már csak az égi dallamokat hallgatva járják közös táncukat.

   Nekik sok-sok felejthetetlen emléket köszönhetünk, amelyeket ilyenkor, a járvány ideje alatt sokszor fel-felidézek.

 

HOL ZENÉLÜNK?

   Mindig alkalomhoz illően jelenünk meg a rendezvényeken. Számtalan kis- és multinacionális cég rendezvényein, megyei, városi, alapítványi, iskolai bálokon, szalagavatókon biztosítottuk már a jó hangulatot, ahová évről évre visszahívnak bennünket elégedett megrendelőink. Különféle fesztiválokon léptünk már fel több ízben, szintén visszatérő vendégként. Gálavacsorákon és különböző fogadásokon szolgáltatunk elegáns, aláfestő vacsorazenét.

 

MÚLTUNK A JELENBEN!

   Idézzük meg őseink emlékét, a régi nótákat, dalokat, énekeket és mutassuk be örökségünket a mindennapokban! Ez a mi hitvallásunk. Online felvételeink segítségével szeretnénk, ha a régi nóták és dalok nem mennének feledésbe.

 

ELÉRHETŐSÉGEINK:

  • tel: 0948 17 47 47
  • mail: krisztianvarga@azet.sk

   A járvány végét, a korlátozások minél korábbi feloldását, félelemtől mentes, szabad életet kívánok a Terra Hírújság valamennyi olvasójának! Segítsen ebben a mindannyiunkat összekötő zene!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  202/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat