logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  46/87 >>

Megjelent a TERRA Hírújság novemberi száma (2017)

8.11.2017 07:13 | Szabó Frigyes

   A Ghymes együttes galántai karácsonyi jótékonysági koncertjét hirdeti címlapján a mátyusföldi havilap. A választások természetesen lényeges helyet kaptak a lapban, ahogy a deportálásra és kitelepítésre való visszaemlékezések eseményei is - Jókán, Deákin, Taksonyon és Felsőszeliben.

   A tanácsadó rovatban az orvos az óraátállítás egészségügyi vonatkozásairól ír, a jogász a koncessziós díj elelévüléséről tájékoztat.

   A hidaskürti iskola gyarapodását, a kosúti magyar iskola 150 éves múltját, a diószegi nyugdíjasok klubjának 40 éves tevékenységét, és a város magyar fiataljainak ötletes, eredményes munkáját terjedelmes írások mutatják be.

   A főzőcskézők már-már elfeledett ételeket, a nosztalgiázó rockzene kedvelők pedig érdekes történeteket találnak a havilapban. A Megbecsültek Társaságának tagjai pedig szervezetük októberi tevékenységéről, és a közeljövő programjairól tájékozódhatnak.

   Pék László nemrégiben megjelent könyvét, amely Taksony község papjairól, egyházi személyiségeiről szól, Szanyi Mária mutatja be.

   A Csemadok oldalakon A bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő eredményeit, a jubileumi Kodály Emlékév novemberi és decemberi eseményeinek  programját, valamint az Anyanyelvi napok részletes műsorát találja az olvasó.

   Alsószeli, Nemeskajal, Tallós, Nagyfödémes, Királyrév, Vízkelet községek rendezvényeiről a lap tudósítói számolnak be képes összeállításaikban.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  46/87 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ