logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  392/401 >>

Megjelent a TERRA Hírújság márciusi száma (2017)

10.3.2017 10:47 | Szabó Frigyes

   A márciusi kiadás írásainak sora Böjt idején címmel Ft. Lengyel Sándor, vágai plébános gondolatainak összefoglalójával kezdődik.

   A lezajlott események között nemeskosúti, deáki, vízkeleti, tardoskeddi, negyedi, farkasdi, felsőszeli, vágai és zsigárdi intézmények, szervezetek, önkormányzatok legsikeresebb rendezvényeiről szóló képes beszámolók szerepelnek.

   Friedrich Klára rovásíráskutató sorozatának témája ezúttal a Gellei Imakönyv nevet viselő írásemlékünk. A lap a zsigárdi bőgőtemetésről, valamint az 1849 júniusában lezajlott peredi és zsigárdi ütközetekben harcoló farkasdi és negyedi nemzetőrökről közöl visszaemlékezéseket.

   Az élettársi kapcsolat előnyeiről és hátrányairól Mgr. Kőrösi Ildikó jogász írása foglalkozik. A tanácsadó rovat másik anyaga Mit igyunk és mennyit címmel MUDr. Czellárik Mária tollából való.

   Az események szervezői a Kodály- emlékév nyitórendezvényére, a székesfehérvári Alba Regia vegyeskar zsigárdi farsangi műsorár és az esztrádcsoportok nagyfödémesi területi seregszemléjére invitálnak. A lap közli a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny galántai és vágsellyei járási döntőiről, a megmérettetés országos elődöntőjéről szóló ismertetőt, továbbá a magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából a régióban tervezett ünnepségek helyszíneit, időpontjait, köztük a peredi regionális ünnepségre szóló meghívót. A jubileumi Kodály-emlékév galántai és régióbeli eseményeinek-, és a május 26-28-én sorra kerülő XVII. Kodály napok teljes programját is megtaláljuk az újságban. Két Zsigárdon megrendezendő esemény, mégpedig Csáky Pál Hit és Hűség című színpadi játékának-, valamint az Ambrus Wiszkis Attilával tervezett beszélgetés meghívója is része a programajánlónak.

   A közéleti témáknak helyet adó rovatban Farkas Lívia, Nemeskajal község polgármestere számol be két év munkájának eredményeiről, Forró Krisztián megyei képviselő pedig a megyei önkormányzatban végzett tevékenységéről, az elért eredményekről tájékoztatja az olvasókat.

   A Megbecsültek Társaságának két budapesti kirándulásáról képes beszámolókban ad hírt a lap.

   Gaál József Mátyusföldhöz, illetve a Felvidékhez kötődő családregényeket ajánl olvasásra. Jakubecz Márta Cincogi és cimborái című könyvével pedig annak magyarországi bemutatója kapcsán ismerkedhetünk meg részletesebben.

   Jól dolgozó szervezeteink közül Gaál László a deáki nyugdíjasok klubját mutatja be, több nemeskosúti szervezet közös munkáját pedig a helyi művelődési ház volt vezetője, Bilik Erzsébet értékeli.

   A Terra főzőcske oldalain olvasói recepteket találunk. A Színes oldalain Danajka Lajos Mátyusföldi adomák című gyűjteményéből, és Bartos Ferenc alsószeli énekes nótakönyvéből találunk különlegességeket. A hetvenes-nyolcvanas évek sikeres mátyusföldi rockzenekara, a Treff történetei is érdekes visszaemlékezések, érdemes őket elolvasni.

   A TERRA Hírújság, ahogy eddig is, több régióbeli magyar vállalkozó hirdetését közli, és várja a többi, termékét, szolgáltatását magyar nyelven népszerűsíteni kívánó vállalkozó jelentkezését.


  A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  392/401 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat