logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  382/398 >>

Megjelent a TERRA Hírújság májusi száma (2017)

25.5.2017 15:01 | Szabó Frigyes

   A Kodály-emlékév legnagyobb felvidéki eseménye, a XVII. Kodály Napok a fő témája a TERRA Hírújság májusi számának.

   A háromévente megrendezetett énekkari találkozó és minősítő verseny jelentőségéről Erdei Péter, címzetes egyetemi tanár, Liszt és Bartók-Pásztory díjas karnagy, Érdemes Művész, a zsűri elnöke ír. A május 26-én kezdődő eseménysorozat részletes programját pedig a főszervező, Mézes Rudolf ismerteti.

   Témájában részben ehhez kötődik a Kodály Zoltán műveltségi vetélkedőről szóló beszámoló Neszméri Tünde tollából, a megmérettetés részletes eredményeivel bővítve.

   Folytatódik Friedrich Klára felvidéki rovásemlékek című sorozata, aki ezúttal a tátrai kincskeresők rovásjeleivel foglalkozik. A helytörténet rovatban találjuk a Vágai Önkéntes Tűzoltó Testület zászlajának történetéről szóló írást, valamint a nagymácsédiak deportálásáról szóló ismertetőt. A 70 évvel ezelőtt történt kitelepítéssel kapcsolatosan további két visszaemlékezést találunk a lapban.

   Az életfogytig tartó haszonélvezeti jogról és a kanyaróról a tanácsadó rovatban olvashatunk Mgr. Kőrösi Ildikótól és MUDr. Czellárik Máriától.

   A vidék lezajlott eseményei közül galántai, kajali, tallósi, vízkeleti rendezvényekről találunk képes tudósításokat.

   A havilap az Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny országos elődöntőjére, a Csillagoknak teremtője elnevezésű országos népdalversenyre, a bábcsoportok területi seregszemléjére és Géczi Olga festőművész galántai kiállítására invitál. Továbbá itt találjuk egy hatnapos bosznia-hercegovinai kirándulás részletes programját, valamint Felvidéki rovásemlékek címmel Friedrich Klára rovásíráskutató és Szakács Gábor újságíró mátyusföldi előadássorozatának ismertetőjét is.

   A közélet rovatban Baranyay Zsolt, az MKP Nyitra megyei képviselője foglalja össze az önkormányzat eddigi munkájának eredményeit.

   A lap ezúttal a kismácsédi Gyékényes tánccsoport, és az andódi Aranykalász asszonykórus tevékenységét mutatja be. Beszámol a Zsigárdon megrendezett egyházmegyei kórustalálkozóról, a Tardoskeddi Alapiskola nemrégiben megnyílt olvasókuckjáról, és a Felsőszeli Alapiskola iskolanyitogató programjairól.

   A főzőcske rovat újabb meglepetéseket tartalmaz, de a könyvajánló oldalain is több érdekes írást találunk.

   Mátyusföld legnagyobb futóversenye, a Szeli Félmaraton ezévi kiírását és a verseny lefolyását a sportoldalon olvashatjuk.


   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  382/398 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat