logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  390/401 >>

Eredmények, eredmények, eredmények!

15.3.2017 10:49 | Forró Krisztián, megyei képviselő

2016-ban újabb fejlesztések valósultak meg, és ez a folyamat 2017-ben tovább folytatódik

Fontos elmondani, hogy a megyei hatáskörbe elsősorban az iskolai-, kulturális- és szociális intézmények, a másod- és harmadosztályú utak, valamint a megye határon túli együttműködése tartozik. Ezek azok a területek, ahol MKP-s képviselőként eredményesek lehetünk, és mint az tapasztalható, egyre több sikert könyvelhetünk el.

   A közutak állapota az, amit az emberek többsége számára az egyik legfontosabb. Elmondhatom, hogy a megye költségvetéséből közutainkra a magyarok lakta vidékeinken fordítottunk a legtöbbet. Járásunkban elsősorban a legrosszabb állapotban lévő útszakaszok javítását kezdeményeztük: először a Királyrév és Nádszeg közötti-, majd az Alsószeli és Taksony közötti út megrongált, már-már életveszélyes szakaszainak felújítását végeztettük el. Az útburkolat teljes felújítására a fagyok megszűnte után, tavasszal kerül sor, az utak új aszfaltszőnyeget kapnak. Ebbe a körbe tartozik a Vezekényt átszelő főút felületének teljes felújítása, de megemlíteném a feketenyéki híd rekonstrukcióját is, amit a Nagyszombati Útkarbantartó Vállalat végzett el saját forrásból.  A Galántai járás közútjainak részleges vagy teljes felújítására 2016-ban közel fél millió eurót fordított a megye. A felújítások ebben az évben tovább folytatódnak, többek közt Tósnyárasdon, Tallóson, Jókán, Alsószeliben, Vízkelet és Nemeskosút között, továbbá Soporna és Vágsellye között.

   A középiskolákkal kapcsolatban a képzési folyamat szakmai részéért az oktatási minisztérium és az iskola vezetése felel. Az nem a megye hatásköre. Ám a megyei hatáskörbe tartozó középiskolai intézményekben történő oktatás alapfeltételeinek biztosítása megyei hatáskör, és ezt is komolyan vesszük. Folyamatosan fejlesztjük az iskolákat, hiszen fontos, hogy a középiskolákból jól felkészült diákok kerüljenek ki. Ezen a területen kiemelném a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium épületegyüttesének felújításának folytatását mintegy 210 ezer Euró ráfordításával. Sor került a tető újraszigetelésére, az ablakok cseréjére, valamint a fűtésrendszer felújítására. A galántai Kereskedelmi és Szolgáltatási Szakközépiskola épületének rekonstrukciójára és berendezésére 80.000 Eurót költött a megye. Az iskolákról való gondoskodást MKP-s képviselőtársaimmal együtt erkölcsi kötelességünknek tartjuk.

   A szociális- egészségügyi és kulturális intézmények területén végzett fejlesztések közül a galántai Szociális Szolgáltatások Házának felújítását, korszerűsítését emelném ki először, amely az időskorúak és a szükséghelyzetben lévő gyerekek ellátásáról gondoskodik. A megye erre 2016-ban 110 ezer Eurót biztosított, továbbá elértük, hogy rövidesen elkezdődik a kosúti Idősek Szociális Otthona felújítása is. Ez a régi, jól működő intézmény is megérdemli a támogatást.

   A megyei költségvetésből tevékenykedő Galántai Honismereti Múzeum teljes rekonstrukcióját az elmúlt években valósítottuk meg. A városközpont impozáns épületében tartalmas, igényes szakmai munka folyik. 2016-ban a raktárak tetőszerkezeteinek nagyjavítását végezték el, a munkálatok 40 ezer Euróba kerültek.

   Ezek az eredmények természetesen nem maguktól jönnek. A 40 fős megyei parlamentben az MKP 12 képviselője jelentős erőt képvisel. Ez elsősorban a választók érdeme, akik megválasztották az MKP képviselőit. Természetesen felelősséggel tartozunk választóink irányába, amit valamennyi képviselőtársam, valamint Berényi József, megyei alelnökünk is tudatosít. Igényeinket alapos véleményezés és vita után terjesztjük a közgyűlés elé. Ez az erő és összefogás szükséges ahhoz, hogy ilyen komoly eredményeket tudjunk elérni. A novemberi megyei választások, akárcsak a múltbeliek, nagyon fontosak lesznek a magyarok lakta régióink fejlődése szempontjából. Sok-sok évre meghatározzák majd vidékünk jövőjét. Hiszem, hogy erős megyei képviselettel még többet tehetünk szülőföldünk fejlődése érdekében.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  390/401 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat