logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  396/419 >>

Egyházmegyei kórustalálkozó Zsigárdon

25.5.2017 15:25 | Iván István, Mgr. Žiaček Adrianna,

   2017. március 26-án, vasárnap délután, egyházmegyei kórustalálkozóra került sor a zsigárdi gyülekezet templomában. Komáromi egyházmegyénkből 14 gyülekezet képviseltette magát e színpompás eseményen. A Duna túloldaláról, Neszmélyből érkezett férfikar is megtisztelte ünneplésünket.

   A kórustalálkozónak évenként egyszer biztosít templomot egyházmegyénk valamelyik gyülekezete. Kántornőnk Žiaček Adrianna javaslatára, úgy a presbitérium mint a lelkészi kar örömmel nyugtázta a rendezvény megszervezését községünkben.

   A templomot teljesen megtöltő gyülekezetet, élén ThDr. Szénási Szilárd esperes úrral, a helyi lelkész, Iván István köszöntötte. Majd áhitattal szolgált a Kolosséi levél 3. részének 16.verse alapján. Gondolataival kiemelte az éneklés fontosságát, a szent zenének közösséget formáló erejét. Ahol kicsik és nagyok énekmondással dicsérik az Urat, szinte égi erőket szabadítanak fel, hogy általuk vigasz, öröm, lendület támadjon a lelkekben. Arról is szólt, hogy gyülekezetünkben becsüljük meg a kántorokat, karnagyokat, jó énektanítókat és tartsuk szívügyünknek a kórusok, dalárdák szervezését.

   E bevezető gondolatok után a műsor felvezetését, az éneklőcsoportok bekonferálását Žiaček Adrianna igazgatónő végezte. Ugyancsak az ő irányítása és felkészítése mellett szerepelt a Komáromi Egyházmegyei Gyermekkórus, mely a bátorkeszi, marcelházi, martosi, megyercsi, negyedi és zsigárdi gyülekezetek gyermekeiből állt össze. A gyermekek szereplésük után a helyi alapiskola pedagógusainak vezetésével kézműves foglalkozáson vettek részt az iskolában.

   A kórustalálkozó építő jellegű szakmai értékelését Nt. Rácz Elemér végezte. Községünk polgármestere, Baranyay Alajos és egyházmegyénk esperese Nt.ThDr. Szénási Szilárd, kifejezték  köszönetüket a kórusoknak és a karnagyoknak, majd átadták az okleveleket és ajándékokat.

   Žiaček Adrianna, a Komáromi Egyházmegye Egyházzenei Bizottságának elnöke megköszönte, hogy az énekesek időt szánnak rá, és komoly csapatmunkával készülnek a találkozóra és szívesen énekelnek Isten dicsőségére. Arról is szólt, hogy az egyházi énekkarok bensőséges, meghitt ünneppé tették ezt a vasárnapot. Épülhetett a közösség, gazdagodhatott a lélek, és élményekben gazdagon kezdhetünk egy új hetet.

   A kórustalálkozóra egybegyűlteket szeretetvendégségen látta vendégül gyülekezetünk a helyi kultúrházban.

   Köszönet illeti azon gyülekezeti tagjainkat, akik szolgálatukkal, adományaikkal bensőségessé tették ünneplésünket.

   Mondjuk immár a zsoltárossal: Dicsérjétek az Urat! Énekeljetek az Úrnak új éneket!

Iván István, lelkipásztor
Mgr. Žiaček Adrianna, iskolaigazgató


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  396/419 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat