logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  80/85 >>

Olvasókuckó Tardoskedden

25.5.2017 16:04 | Tóth Szilvia, iskolaigazgató

...a tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában.

   Valamennyi oktatási intézmény ki-ki a maga módja és lehetősége szerint alkalmazkodik a rohamos változásokhoz. A magyar oktató-nevelő intézményeknek konkurencia képesnek kell lenniük, nem elég a kisebbségi többlet.

   A módosított keretterv rugalmas iskolavezetést, felkészült pedagógusokat igényel. Haladni kell a változásokkal, újdonságokat kell kínálni, hiszen nemcsak az oktatásügy, hanem a diákok és a szülők igényei is változnak. A tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola szemelőtt tartva a leírtakat úgy döntött, hogy olvasókuckót létesít a tanulói számára.  A már meglévő könyvtárunk mellé egy teljesen új termet alakítottunk ki, kihasználva a folyosó adta lehetőségeket. A helyiség átadására a könyv hónapját választottuk, felhívva a figyelmet az olvasásra, a szövegértésre. Hiszen olvasni jó dolog! Olvasni lehet sok mindent pl. újságot vagy könyvet, nyomtatott vagy online formában. És ha már olvasunk, tegyük azt kellemes környezetben! Az olvasótanya ülőgarnitúrával, kényelmes babzsákokkal, szőnyeggel, polcokkal, audiovizuális technikával van felszerelve. Nem csak kellemes pihenésre, de tanítási óra lebonyolítására is lehetőséget nyújt.  

   Iskolánkban számos fejlesztés zajlott az elmúlt hónapokban. Az olvasóterem mellett felújítottuk az informatikai terem teljes bútorzatát, korszerű számítógép-asztalokat, tanári asztalt és szekrényeket vásároltuk. Számítógépeinket az elmúlt évben modernizáltuk. Az intézmény vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a már iskolánkat látogató tanuló korszerű tantermekben tanuljon. Arra törekszünk, hogy a magyar anyanyelvű kisdiák és annak szülei felismerjék az anyanyelvi oktatás fontosságát. Tetteink, döntéseink és a munkánkhoz való hozzáállásunk befolyásolja megmaradásunkat. Csak bizakodni tudunk, hogy a beíratkozás eredménye minket igazol.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  80/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat