logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  54/58 >>

Iskolanyitogató programok Felsőszeliben

25.5.2017 16:02 | Pónya Zsuzsa

   „Itt az anyanyelvemen beszélhetek... Nagyon szeretek ide járni, mert a rokonaim és a barátaim is magyarok..., itt mindent értek. “ – írták többen is az alsó tagozatos tanulók közül, amikor az iskolanyitogató programjainkra készülődve kérdeztük meg őket, vajon mit mondjunk az iskolába indulóknak iskolánkról? Persze más kedves vélemények is megfogalmazódtak, de a fenti gyermeki gondolkodás tanulság: nézzünk a gyermeki szívekbe, biztathat és bátoríthat mindnyájunkat döntéseink meghozatalában.

   Ebben az évben is több programmal igyekeztünk felkelteni az érdeklődést intézményünk iránt az iskolaválasztás előtt álló szülők és gyerekeik körében. A programokat az alsó tagozaton oktató pedagógusok, nevelők készítették elő, illetve vezették.

2017. március 23. - Mesetúra az iskolában

   Az iskolába készülő gyermekek és szüleik számára megmutattuk iskolánkat. Amíg a gyerekek a mesék segítségével, játékos feladatokat megoldva bebarangolták az iskolát, addig az iskola vezetősége a szülőkkel beszélgetett. Megismertettük az érdeklődőkkel az iskola kínálta oktatói-nevelői lehetőségeket. A mesetúra próbatételein – kincskeresés a növényparkban, segítés a királyi szakácsnak a halfogásban, éneklés a furulyás juhásszal, sárkánylegyőzés ügyességgel és furfangos kérdések megfejtésével, táncolás a királylányokkal – sikeresen túljutó gyerekek Matyi bábut segítették abban, hogy a bábu királlyá lehessen. A koronázást ünnepi eszem-iszom követte.

2017. április 6. Találkozó az óvodában

   Az alsó tagozatos tanulók kis csoportja az óvodában járva hívta a gyermekeket iskolánkba. A programot Szalai Gyöngyi pedagógus tanította be. Ugyanekkor az iskolába készülő gyerekek szüleivel beszélgetés folyt az iskolakezdésről. Az eszmecsere irányítója Bartalos Aranka, a galántai pedagógiai-pszichológiai tanácsadó munkatársa volt, a beszélgetőtársak – akik a szülők kérdéseire válaszoltak, illetve a tapasztalataikat megosztották – László Ildikó iskolaigazgató és Pónya Zsuzsa első osztályban oktató pedagógus voltak. A találkozón az érdeklődők a beíratkozáshoz szükséges nyomtatványokat is kézhez kapták.

2017. április 12. - Ünnepélyes beíratási délután

   Az ünnepélyes beíratáson megjelent gyermekeket, szüleiket az alsó tagozatos tanulók köszöntötték műsorukkal. Kis dalos játékaikkal az angol nyelvi szakkör és az irodalmi szakkör tagjai is bemutatkoztak. Az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, az ünnepségen résztvevőkkel megosztotta azokat a gondolatokat is, melyeket az alsós tanulóktól olvasott arra a kérdésre válaszolva, hogy miért jó iskolánkba járni, illetve hogy mit szeretnek, és mit nem szeretnek nálunk. Több vélemény is mosolyra derítette hallgatóságot. Ezt követően a beíratott gyermekekkel az alsós pedagógusok húsvéthoz kötődő kézműves foglalkozásokat végeztek. Iskolánkba ezen a napon 13 gyermeket írattak be, akik az ajándékcsomag és emléklap mellé az iskolaújság Kisfutár című különszámát is megkapták László Ildikó és Molnár Beáta iskolavezetőktől. A Kisfutár szerkesztését Nogely Mónika és Szalai Gyöngyi végezték, az ajándéktáskákat László Ildikó és Nogely Mónika varrták. Az ünnepség végén nem maradhatott el a beíratási torta felszelése és elfogyasztása, amelyet a Katica cukrászda adományozott erre az alkalomra.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  54/58 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat