logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  9/24 >>

Múzeumi beszámoló, Galánta

18.9.2018 07:38

   A 34. Galántai Vásárt 2018. augusztus 9. és 11. között rendezték meg. A Galántai Honismereti Múzeumban rendhagyó programmal színesítették a kínálatot a városba látogatók számára.

   Csütörtökön Gaál Joska megfőzte a múzeumi világos sört, ezt részletesen magyarázta, a sörkészítésbe pedigbevonta az érdeklődőket. A csaknem száz kötetből álló sörirodalmából is hozott ízelítőt, és bemutatta a több mint 5000 darabból álló gyűjteményének egy csekély részét. A sörfőzés és kóstolás A komlótól a sörig című kiállítás kapcsán került megrendezésre. A régió hagyományait Anna Kubalová és Mária Pallesichová adták tovább, sopornyai vert csipkét készítettek. Tuba Lajos Somorjáról érkezett hozzánk, aki bemutatta és magyarázta a dunai aranymosás praktikáját.

   Pénteken Gaál Joska megfőzte a múzeumi félbarna sört. A vásár ideje alatt megfőzött sörök kóstolója várhatóan szeptember 6-án leszegy külön rendezvény keretében. A sopornyai csipkeverő asszonyok pénteken is bemutatták tudományukat. Vida Nikolett, azaz Vidu Újvárból érkezett hozzánk kézimunkázni, ujjbábokat, filc állatkákat és virágokat lehetett készíteni segítségével. Czajlik Péter méhész mézes finomságokat hozott a múzeumba, és viaszfigurákat öntött a múzeumudvaron.

   Mindkét napon egyedi vásári mézeskalácsokat és levendulával töltött dísz-zsákocskákat lehetett készíteni. A gyermekek egyik kedvence a lufi állatkák voltak. A zsákbamacska meglepetéseit szórakoztatónak találták gyerekek és felnőttek egyaránt.Szombaton a látogatók tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatáson vettek részt, amelynek keretében megtekintették a régió kulturális örökségét bemutató kiállításokat.

   A múzeumi programsorozat a Galántai Vásár ideje alatt idén került először megrendezésre, de valószínűleg nem utoljára, hiszen a látogatók pozitív értékeléssel távoztak a múzeumból. A rendezvény csaknem 400 érdeklődőt vonzott a múzeumba.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  9/24 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat