logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  17/33 >>

A felújított deáki magyar óvoda átadása

21.10.2018 14:17 | Szabó Frigyes

   A nevelési intézmények a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében váltak korszerű, modern, biztonságos intézménnyé.

   A deáki magyar óvoda átadóján részt vett Czimbalmosné Molnár Éva, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság Felvidéki Főosztályának vezetője, Czibula Ádám, a Bethlen Gábor Alap komáromi irodájának vezetője, Őry Péter, a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöke, Kőrösi Ildikó, megyei képviselő, Berényi József, Nyitra megye alelnöke. A polgármester köszöntötte az önkormányzat képviselőit, a helyi intézmények, szervezetek, intézmények vezetőit, és a kivitelező vállalat vezetőjét is.

   A vendégek üdvözlése után Jakócs Krisztina polgármester köszönetet mondott, a Magyar Kormány támogatásáért: „Nagy nap ez a falu életében, amikor itt állhatunk az átépített magyar óvoda épülete előtt, amit ma hivatalosan átadunk, megköszönvén a Magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatását, amelyet a Magyar Közösség Pártja közbenjárására kapott meg Deáki.”

   Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár az átadás előtt arról is szólt, hogy Deákihoz több személyes élmény is fűzi. Ő közreműködött a Deáki-Kakasd testvértelepülési kapcsolat kialakításában. Bonyhádiként, ahová sok deáki családot is kitelepítettek, pedig már három-négy esztendős korától hallotta Deáki nevét.

   Az államtitkár szerint nagyon fontos, hogy a huszonegyedik század a gyarapodás jegyében teljen. Az óvodafejlesztési program is ezt a célt szolgálja. A programnak köszönhetően százötven új magyar óvoda épül a Kárpát-medencében és 400 újul meg. A magyar kormány célja, hogy „minden magyar gyermek, bárhol is szülessen – és lehetőleg a vegyes házasságokban született gyermekek is –, be tudjanak iratkozni magyar bölcsődébe, magyar óvodába”

   Az államtitkár arra kérte a magyar szülőket, hogy gyermekeik számára válasszák a magyar intézményeket.

   A deáki óvodaátadón a helyi óvodások műsorral köszönték meg a segítségnyújtást, majd Édes Ákos református lelkész megáldotta, Tóth László kanonok, püspöki helynök pedig megszentelte az óvodát.

   Az intézmény átadását jelentő szalagot az államtitkár, az MKP Országos Tanácsának elnöke, és Jakócs Krisztina polgármester vágták át.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  17/33 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat