logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  41/70 >>

Karácsonyváró műsor Felsőszeliben

27.1.2020 11:23 | Jakubecz Márta

   A Széchenyi István Alapiskola 2019. december 19-én hagyományos karácsonyi műsorral ajándékozta meg a szülőket, nagyszülőket és az érdeklődő közönséget. Az adventi időszak kiemelkedő rendezvénye ez, mert – ahogy a szülők mondják – a műsor teremti meg számukra a karácsonyi hangulatot, lélekben felkészíti őket a közelgő ünnepre. Mindkét Szeli lakossága részéről minden évben nagy figyelem kíséri a gyermekek műsorát, amit a zsúfolásig megtelt kultúrház látványa ezúttal is bizonyított.

   A műsor Mihalovič Veronika szavalatával kezdődött, őt Morovics Ibolya készítette fel. Ezt követően az iskolai énekkar, a Csalogány következett – Lénárt Krisztina vezényletével igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a színpadra. Előadásukban karácsonyi egyszólamú és kétszólamú műveket hallhatott a közönség. Furulyán Lénárt Emese közreműködött, xilofonon Tóth Bibiána kísért. Utolsó számként Kocsár Miklós: Ballagi című művét adták elő, mely Kányádi Sándor versére íródott. Ezzel a művel emlékeznek az idén augusztusban elhunyt zeneszerzőre.

   A zeneiskolások műsorbetétjében fellépő tanulók a következők voltak: Ferdinand Viktor, Pónya Ferenc Dániel, Kontár Máté, Královič Ádám, Németh Natália, Pónya Boglárka és Gyurcsy Flóra. Felkészítőik a zeneiskola tanárai, Gabriel Kudry és Bugyi László voltak.

   A műsor elmaradhatatlan része az igazgatónő és a Szülői Tanács elnökének ünnepi beszédei. László Ildikó igazgatónő a nézőkhöz szólva rámutatott arra, hogy az ünnep lényege a Szeretet, mely szavakkal ki sem fejezhető – ellenben mindig tettekben nyilvánul meg. Az igazgatónő után Lénárt Krisztina, a Szülői Tanács elnöke szólalt fel, aki szintén az ünnep lényegéről elmélkedett, kiemelve, hogy a karácsonyi ünnepvárás a türelemre tanít bennünket, majd mindenkinek megköszönte egész évi, iskolát segítő munkáját.

   A műsor a kisebbek irodalmi színpadának fellépésével folytatódott, akik egy gyönyörű verses-zenés összeállítást mutattak be. Szólót énekelt Perleczky Rozina és Mihalovič Marcell, illetve Németh Zsófia és Lóci Zita. Felkészítőjük Blazsek Beáta volt. Az irodalmi színpad fellépése után a kisénekkar lépett színpadra karácsonyi énekekkel. A kisénekkar vezetője Simkó Mária.

   A felső tagozatos táncosok, a Höcögők tánccsoportja ezúttal nyírségi táncokat mutatott be szintén nagy sikerrel Molnár Beáta vezetésével. A nagyok után a kicsik következtek, ők is tánccal színesítették a műsort. A Topogók tánccsoportja gyermekjátékokat és polgári táncokat mutatott be. Őket Simkó Mária készítette fel.

   A szeliek minden iskolai műsorát a felső tagozatosok irodalmi színpada zárja. Idén Andersen: A kis gyufaáruslány meséjére épült a műsoruk. Az összeállítás az ünnep legmélyebb rétegeibe nyújtott betekintést: szeretet nélkül nem lehet élni. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika.

   Az érdeklődők a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap karácsonyi számát, melynek szerkesztését jómagam végeztem. A műsor gyermekkonferálói Mihalovič Veronika és Kovács Barnabás voltak. A programot összeállította és a műsorvezetők szövegét Morovics Ibolya írta. A technikáról ezúttal is Nagy Flórián gondoskodott a diákok segítségével.

   Az iskola karácsonyi műsora ismét felemelő, lelket formáló rendezvény volt. Köszönet a tanulóknak és felkészítőiknek, hogy ezúttal is létrehozták ezt az adventi, karácsonyváró csodát.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  41/70 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat