logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  43/85 >>

Digitális S.O.S.

19.3.2021 08:50

   2021.02.16-án, kedden délután, 15 órai kezdettel a Zsigárdi Alapiskola tanári kara egy online, módszertani előadáson vett részt. Célja az oktatásban használható technikai eszközök kibővítése az online térben. A képzést a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által meghirdetett SZAKMAI KÉPZÉS SZERVEZÉSE PEDAGÓGUSOKNAK című pályázat keretén belül szerveztük meg.

   Az előadó bevezetésként tartott egy rövid elméleti részt a szinkron és aszinkron kommunikációról az IKT alapú oktatásban, illetve azok előnyeiről és hátrányairól.

   Kiemelte, hogy a számítógép és az internet adta lehetőségek nagy segítséget és előrelépést nyújthatnak a pedagógusok számára, nem csak a távoktatás alatt, de később, az iskolában való tanítás ideje alatt is. Említést tett, hogy milyen internetes felületeket alkalmaznak az egyes iskolák, ezek közül is a Microsoft Teams alkalmazást hangsúlyozta ki, mely nagyon sok alternatívát rejt. Maga az előadás is a Teams-en keresztül zajlott.

   Az előadó az elméleti rész után bemutatott néhány alkalmazást, programot, amelyek segíthetik a pedagógusok munkáját.

   A gyakorlati részt egy digitális könyvjelzővel kezdte (Symbaloo), amelyben kihasználva annak előnyét, már előre össze voltak gyűjtve a prezentálandó oldalak, hogy ne kelljen mindent egyenként újra keresni. Így segít a rendszerezésben és lerövidíti a keresésre szánt időt.


   Betekintést kaptunk a Mentimeter és a WordArt alkalmazásba, ahol szófelhőket hoztunk létre. Ezek létrehozhatók a diákok által beküldött szavakból, illetve a tanár által előre elkészítve, melyek főleg az idegen nyelv oktatásban nyújthatnak segítséget. Maga a megjelenítési stílus korszerű, ami imponáló a diákok számára. Bemutatta a Jamboard alkalmazást, a fehér táblát, ahol lehet tollal írni, öntapadó jegyzetek készíteni, képeket betölteni stb.

 

   

    Különösen érdekesnek számított a Wordwall, melyen különféle típusú, interaktív feladatot lehet létre hozni és végül az interaktív tábla bemutatása, a Pear Deck, ahol azonnali visszajelzést kaphatunk a tanulóktól a prezentáció alatt, ezáltal is nagyobb aktivitásra bírva őket.

    Az előadás főleg az alsó tagozatos tanároknak szólt, viszont a felső tagozatos tanárok is sok új lehetőséget ismerhettek meg, ezzel is gyarapítva a tanítás sokszínűségének lehetőségét.

   Végül a Zsigárdi Alapiskola köszönetét fejezi ki Henzel György előadónak, aki őszinte, kedves hozzáállásával megosztotta velünk tudását. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

A Zsigárdi Alapiskola pedagógusai nevében Baranyay Henrietta tanítónő


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  43/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat