logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  11/83 >>

Rovásírás-vetélkedő iskolai fordulója 2019

18.4.2019 19:17 | Mészáros Magdolna

   A mai világunkban mindenképpen dicséretre méltó, hogy a fiatalok a sokféle műszaki dolog mellett találnak időt a történelmi hagyományok és a régi írás, a rovásírás ápolására is. A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola mellett működő Bercsényi Miklós Hagyományőrző Csapat már több mint egy évtizede rendszeresen részt vesz a Palóc Társaság által meghirdetett Ősi Rovás Műveltségi Vetélkedőn. Ahhoz, hogy erre valaki eljusson, a szakköri foglalkozásokon kell részt vennie, s ha elsajátította a rovásírás alapjait, akkor az iskolai válogatón kell bizonyítania, hogy ismeri az ábécét, s tudja alkalmazni, átírni latin betűkről rovásbetűkre, illetve rovásszöveget át tud írni latin betűsre.

   Március 20-án zajlott az iskolai megmérettetés. Három korcsoportban mutatták meg tudásukat a csapattagok. A B korcsoportban szépen szerepelt Bálló Fanni és Dobosi Rebeka az 5. évfolyamból. A C korcsoportban két fiú vállalkozott a bemutatkozásra, mindketten kitűnően szerepeltek, Ferdinand Viktor a 8. évfolyamból és Száz Balázs a 7. évfolyamból. Legnagyobb létszámban a 9.-es lányok voltak, akikre már öt éve mindig lehet számítani. Az idén is nagyon jó eredménnyel végeztek, minden adott ahhoz, hogy a körzeti vetélkedőn is sikeresek legyenek. Tehát a D korcsoportban Vankó Izabella, Horváth Zenkő Veronika, Dobrí Anita, Dobosi Dóra és Papp Ramóna képviselik a felfedezőcsapatot, ill. a felsőszeli iskolát.

   Az április végére tervezett körzeti fordulóig még sokat kell gyakorolniuk, hogy a döntőbe eljussanak. Sikeres felkészülést kívánunk nekik!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  11/83 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ