logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  20/22 >>

Mire is jó egy doboznyi szeretet?

24.1.2017 08:50 | Fodor Szilvia

   2016-ban, immáron 5. alkalommal sikerült megajándékoznunk néhány gyermeket egy csipetnyi szeretettel! Az előző évek sikerein felbuzdulva ebben az évben is megszerveztük a Cipősdoboz-gyűjtőakciót. Ismét sok önkéntes kapcsolódott be a gyűjtésbe, valamint az ajándékok széthordásába. A Pro Mached polgári társulás mellett a szervezésben részt vett a Megbecsültek Társasága, a Galánta és Vidéke társulás, a Pázmány Péter Alapítvány, valamint sok-sok önkéntes segítő.

   Az akció onnan kapta a nevét, hogy az ajándékozók egy cipősdobozba ajándékokat csomagolnak (játékokat, író- és rajzeszközöket, könyveket, ruhákat, édességeket, stb.), majd ráírják a dobozra, hogy hány éves fiú vagy lány a címzett. Így a meglepetések olyanok kezébe kerülnek, akik megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ennek köszönhetően az ajándékok sokkal kedvesebbek a gyerekek számára.

   A gyűjtés már jócskán túlnőtte a Galántai és a Vágselyei járás határait, hiszen Nyékvárkonyról és Nagymegyerről is érkeztek hozzánk csomagok. A több száz ajándékot a gondos osztályozás után továbbítottuk az alsókorompai, dunaszerdahelyi, nagymegyeri, gútai, ifjúságfalvai és komáromi gyermekotthonokba. Azokban a falvakban, ahol megkaptuk a rászoruló gyermekek listáját, akiknek névtelenül szerettek volna ajándékozni az ajándékozók, ott az egyes családokhoz is ellátogattunk, hogy személyesen adjuk át a kis csomagokat.

   Jó volt látni a sok boldogságtól ragyogó szempárt az ajándékbontás során, mert bár mindenki megígérte, hogy az ajándékot csak a fa alatt bontja ki, nagy részük már az átvétel után rohant kielégíteni kíváncsiságát. A gyerekek csillogó szemekkel tépték szét a csomagolópapírt, és boldogan mutatták egymásnak, mit rejt az ő dobozuk. Mások óvatosan, lassan nyitották ki, mint aki nem akar hinni a szemének, hogy ezt a hatalmas csomagot neki hozták.

   A jövőben is tervezünk hasonló gyűjtést, hiszen nagyon jó érzés tudni, hogy vannak emberek, akik szívesen adakoznak. Nem csak az ajándékokra és az ajándékozókra gondolunk, hanem az önkéntesek munkájára is, akik szabadidejüket és gyakran anyagiakat sem kímélve gyűjtötték, osztályozták, majd széthordták az ajándékokat.

   Nagyon szépen köszönjük minden ajándékozónak a csomagot, és valamennyi önkéntesnek az önzetlen segítséget! Nélkülük nehéz lett volna ennyi gyermeknek örömöt okozni.

   Akinek pedig az őszi nagytakarítás során üres cipősdoboz kerül a kezei közé, kérem, ne dobja ki, az akciót ebben az évben is megismételjük!

"Mindig van okunk egy ajándékra... Csomagold be szeretettel, és helyezd el az ajtó elé. És várj. Ajándékod, ha szeretettel adtad, célba ér. És ajándékodnak bármikor örül, aki kapja. Mert mindig van alkalom az ajándékra." (Csitáry-Hock Tamás)


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  20/22 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat