logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  15/22 >>

150 óvodás tornázott Béres Alexandrával Pereden

19.7.2017 09:54 | Marosi Bianka

   Bűvös mesetorna címmel tartott interaktív előadást Béres Alexandra a peredi kultúrházban 2017. június 7-én. A rendezvényre hét környékbeli óvodából érkeztek gyermekek: Zsigárdról, Deákiról, Vezekényről, Nagyfödémesről és Királyrévből, valamint a peredi szlovák és a vendéglátó Ficánkoló magyar óvodából.

   Béres Alexandra fitnesz világbajnok már több mint 20 éve foglalkozik gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt, nem áll tőle távol semelyik korcsoport sem: a legidősebb tanítványa 85 éves. Elmondta, hogy az idősebb korosztállyal nagyon könnyű együtt dolgozni, mert bennük megvan a rendszeretet, tudják, hogy miért tornáznak, nem a gyors változás a céljuk, megértik, hogy szépen nyugodtan és kitartóan kell azért dolgozni, hogy eredményt lehessen elérni, és tudják, milyen nagy szerepe van a közösségnek. A középkorúak mindig szaladnak, de velük lehet a legjobb teljesítményt elérni, mert hajlandóak keményebb edzéseket végezni, a határaikat feszegetni, vagy akár átlépni is. A gyermekekkel soha nem könnyű, de nagyon jó dolgozni, mert gyorsan tanulnak, ami egyaránt motiválja a gyermeket és az edzőt is. Minden korosztálynak megvan a szépsége és nem lehet általánosítani, minden ember egyéniség, egyéni igényekkel.

   A Bűvös mesetorna nemcsak a rendezvénynek a címe, hanem annak a kiadványnak is, amelyet Béres Alexandra az Alma zenekarral közösen készített annak érdekében, hogy mint fogalmazott, kimozdítsa a manapság a legkisebbekre is jellemző passzivitásból a gyerekeket. Elmondása szerint abból indult ki, hogy az óvodásokat és kisiskolásokat nagyon leköti a mozgókép, ezért annak segítségével talán mozgásra és az egészséges életmódra lehet nevelni őket. A program egy olyan mesével kezdődött, melynek cselekményét a gyerekek eltornázták. Utána egy zenés gyerektorna következett, majd munkatársa vezetésével mini diszkóval ért véget az előadás.

   A rendezvény megálmodója és főszervezője a peredi Ficánkoló Óvoda igazgatója, Borsányi Szilvia azért választotta ezt a programot a gyermekek részére, mert Béres Alexandrát nagyon jó szakembernek tartja és olyan óvodákat szólított meg, melyekben a pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásra, annak fejlesztésére.  A mozgás örömet szerez, fejleszti az erőnlétet, a teljesítőképességet, segíti a helyes testtartást, kialakítja a csoporttudatot. Az óvodaigazgató úgy véli, nemcsak azért jó az ilyen rendezvény, mert sok mosolygó arcot lehet látni, mivel a gyerekek nagyon élvezik a mozgást, hanem azért is, mert az óvónőknek lehetősége van a találkozásra, a tapasztalatcserére és átélhetik a közösség élményét.

   Borsányi Szilvia ezúton mond köszönetet a rendezvény támogatóinak: a Nyitra Megyei Önkormányzatnak, a Peredi Községi Hivatalnak, Borsányi Gyula polgármesternek, Zilizi Imre cukrászműhelyének, Darázs Zsolt zöldség- és gyümölcsforgalmazónak, az Agropool vállalatnak, a Lacko Centrumnak, a Tardoskeddi Mezőgazdasági Szövetkezetnek, a pedagógusoknak és az óvodáknak a részvételért, és nem utolsó sorban a szülőknek, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  15/22 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat