logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  38/250 >>

Szeptemberi nyár Bártfafürdőn

27.10.2021 14:32 | HJ.

   Az idei szeptember csodálatos nyári időjárással kísérte utunkat Bártfafürdőre. A mátyusföldi szépkorúak ismét egy jó hangulatú élménytúrán vettek részt. Lubickoltunk a magyar történelmi vonatkozásokban oly gazdag régió szépségeiben, de szállodánk medencéjében is. Igazi sokszínű egyveleg volt a 3 napos kirándulásunk programja: elidőztünk Lőcse városában, ahol helyi magyar idegenvezető mesélt múltról és jelenről, majd megérkezve Bártfafürdőre egy kellemes esti séta keretén belül felfedeztük a fürdő patinás zegzugait, megismerkedtünk a gyógyvíz jótékony hatásaival, így kellemesen elfáradva térhettünk vissza szálláshelyünkre.

   Programunkban Kelet-Szlovákia ékszerdoboza, az UNESCO világörökség részét képező Bártfa meglátogatása is helyet kapott, tettünk egy élménydús belvárosi sétát, megcsodáltuk a római katolikus Szent Egyed bazilikát, és megismerkedtünk a munkabérét kevesellő művész történetével, aki az egykori városháza épületét kivitelezte, és aki azzal vágott vissza a bére részbeni kifizetéséért, hogy a díszítő elemek közé egy csúfolkodó (hátsó részét mutogató) fiú alakját is belefoglalta. Vidám hangulatban visszatérve Bártfafürdőbe, ki-ki kedve szerint sétálgatott a fürdő területén, megcsodálta a helyi skanzen érdekességeit, és élvezhette a medencék felüdítő nyugalmát.

   A hazaút is izgalmas volt, hiszen meghódítottuk a Szepesi vár magaslatait, majd Szepesváralján megtekintettük a Szent Márton-székesegyházat. A hazaút napsütéses délutánjába még egy séta a Csorba tó partján is belefért.

   A finom ételek és kitűnő társaság mellet hamar elrepült az idő a 3 napos kirándulás során.

   Bízunk benne, hogy a vírus elleni védekezés előírásai októberben is lehetővé teszik következő utunkat, amelyet október 12-re terveztünk. Úticélunk Nagyszombat: városnézés magyar idegenvezetéssel, és részvétel a Szent Ilona templomban sorra kerülő magyar misén. Sok szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezését!

   Az érdeklődőket, valamint a régi és új tagjainkat nagy örömmel várjuk irodánkban naponta 9:00 – 12:00 óra között Galántán, a Kodály Zoltán utca 2367/49-es szám alatt található Pázmány Péter Alapítvány székházának földszintjén.

 

Kérdéseikkel keressenek bennünket bátran:

Szilvia - 0905/30-38-60 

Judit – 0915/46-45-10


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  38/250 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat