logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  18/250 >>

Petőfi-Tompa Országos Seregszemle

25.5.2022 17:13 | Futó Mária

Ismét színpadon a vers- és prózamondók

Galántán, a költészet napján vette kezdetét a Petőfi-Tompa Országos Seregszemle, ahol két év kényszerszünet után végre újra megvalósulhatott a szavalóverseny járási fordulója. A Galánta környéki tanulók április 11-én és 12-én versenyezhettek a galántai kultúrházban, a vágsellyei járásbeliek pedig április 13-án, a deáki kultúrházban álltak közönség elé.

 Mindenki lelkesen, becsületesen készült és nagy izgalommal várta a rendezvény kezdetét. Nagy öröm volt, hogy hosszú idő után ismét gyerekzsivajtól lett hangos a kultúrház folyosója, s a gyerekek ismét találkozhattak régi ismerőseikkel. A seregszemlét Mézes Rudolf, a Csemadok Galántai TV titkára, országos alelnök nyitotta meg, aki köszöntötte a versenyzőket, pedagógusokat és a zsűri tagjait. Megnyugtató szavai lelket öntöttek a szereplőkbe, vidám, magabiztos gyerekek produkcióit láthattuk, hallhattuk. A bíráló bizottság most sem volt könnyű helyzetben, s örömmel állapították meg, hogy a két év kiesés nem nyomta rá a bélyegét a verseny színvonalára, alaposan felkészült, tehetséges gyerekek álltak színpadra idén is. Többségük személyiségükhöz illő verset, prózát választott, igyekezett a lehető legjobban előadni, s a produkciókon látszott a több hónapos becsületes felkészülés. Köszönet érte a felkészítő pedagógusoknak és szülőknek.

A versenynek csak egyetlen szépséghibája volt: nem juthatott tovább mindenki. Éppen ezért volt, aki picit csalódottan tért haza a rendezvényről. Minden versenyző teljesítményéhez szívből gratulálunk, az arany sávosoknak pedig sok sikert kívánunk az országos elődöntőhöz!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  18/250 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat