logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  229/256 >>

Elment Európa legbékésebb FARKASA!

19.7.2017 14:10 | Mézes Rudolf

   Mintha csak tegnap lett volna, hogy kerek, hetvenedik születésnapod alkalmából köszöntöttünk családtagjaid, barátaid, munkatársaid, ismerőseid körében és őszinte szívvel gratuláltunk, a több évtizedes eredményes tevékenységeddel kiérdemelt, joggal odaítélt kitüntetésekhez, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, a Csemadok több mint fél százezres tagsága, de elsősorban az általad és barátaid által megálmodott és több mint egy emberöltővel ezelőtt létrehozott Európa Jövője Egyesülettel szorosan együttműködő, baráti kapcsolatot ápoló Csemadok Galántai Területi Választmánya nevében.

   Köszöntük, hogy hosszú-hosszú, már talán időtlen idők óta nem magyaráztad, hanem elsősorban művelted a csodát.

   Köszöntük, hogy az általad irányított egyesületnek, az egyesület csodálatos tevékenységét segítőknek, támogatóknak a jóvoltából, minden második esztendőben bő egy hétig élvezhettük a „hírős város”, a „befogadó város”, a „két folyóköz”, a „homok haza” központjának, Kecskemétnek a vendégszeretetét.

   Köszöntük, hogy kétévente Kecskeméten Neked és segítőidnek köszönhetően elfeledhettük a mindennapok gondját, baját, és felhőtlenül örülhettünk az általatok megálmodott és megvalósított csodának.

   Köszöntük, hogy több évtizedes, csodálatraméltó munkásságoddal, tartalommal telítetted városotok Kecskemét neves fiának, az összmagyarság egyik legnagyobb alakjának, személyiségének, Kodály Zoltánnak azon gondolatait, melyek szerint „Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud.”

   Három évvel ezelőtt azt kívántuk, hogy a közösségért folytatott áldásos tevékenység végzésében még nagyon sokáig örömödet leld, és azt még hosszú ideig erőben, egészségben, békében folytathasd. De a sors, mint sajnos mindig, ezúttal is közbeszólt és május 24-én hihetetlenül fogadtuk a hírt, hogy utolsót dobbant a „Csiperót” megálmodó szíved.

Kedves Gábor!

   Az Európa Jövője Egyesület elkötelezett híveként ígérjük, ígérem, hogy az általad megálmodott álmot továbbálmodjuk és elképzeléseidet igyekszünk a lehető legmesszebbmenőkig megvalósítani.

Tisztelettel és őszinte baráti szeretettel

Mézes Rudolf
és a Csiperó elkötelezett felvidéki hívei


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  229/256 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat