logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  20/352 >>

Őszi színek - A farkasdi alapiskola hírei

18.12.2020 10:09 | Leczkési Anikó

   Pandémia, tesztelés, pályázatok, győzelmek, díjak, jótékonysági gyűjtések, összefogás. Ezek a rövid címszavak mind-mind ékesen jellemzik és meghatározzák a mi eltelt bő két hónapunkat.

   A világot övező változások a mi kis iskolánk életét is nagyban befolyásolják. Tavasszal, amikor egyik napról a másikra kellett az iskolánkon távoktatást kialakítani, bevezetni, reménykedtünk, hogy ősszel, mint a megújulás és az új kezdetek évszakában hamar visszazökkenhetünk a rég megszokott mindennapok medrébe. Sajnos, a járványügyi helyzet ismét közbeszólt. Az állami rendeleteket betartva próbálunk minden egyes nap úgy dolgozni, követve az előírásokat, hogy azt a tanulók és szüleik minél kevésbé érezzék terhesnek. Többek között a júniusi hónaphoz hasonlóan módosítottunk az egyes osztályok óraközti szünetein, az ebédlőben való tartózkodás idején. Csökkentettük a napközis csoportok létszámát is, ezzel elérve, hogy a gyermekek már megszokott kis közösségei minél kevesebb alkalommal keveredjenek más csoportok tagjaival.

   Október végével az állami határozatokat követve ismét távoktatásra kellett váltanunk, azonban ez most kizárólag a felső tagozatos tanulóinkat érintette. A már megszokott módon a Google Classroom platformon keresztül határoztuk meg az oktatás folyamát módosított órarend szerint. Ismételten felhívtuk a tanulóink figyelmét arra, hogy a tanításon való részvétel, valamint az oktatási tevékenységgel kapcsolatos összes kötelezettség változatlan maradt. Hatalmas öröm számunkra, amikor látjuk, pedagógusaink az oktatás folyamán nemcsak írásos formában tartják a kapcsolatot diákjaikkal, hanem interaktív tanórát tartva, egyedi videókat is létrehozva színesítik a távoktatást. Természetesen azon tanulónk számára, akik technikai okok miatt nem tudtak bekapcsolódni az online tanításba, iskolánk heti rendszerességgel biztosítja a feladatlapokat.

    Ebben a lelkileg is megterhelő időszakban azonban számos okunk van a boldogságra és a büszkeségre. A pandémiával összefüggésben november elején, a koronavírus kiszűrésére szervezett országos tesztelés megnyugvást hozott pedagógusaink számára, hiszen az esetenkénti több órás várakozás negatív teszteredményekkel zárult. Így teljes nyugalommal és felelősségtudattal - nemcsak a családjaink, hanem az általunk oktatott és nevelt gyermekek iránt is - biztonságban folytathattunk a munkát.

   Az iskolai életnek azonban - minden nehézség ellenére - folytatódnia kell. A segítségnyújtás fontosságát erősítve diákjainkban bekapcsolódtunk a Fehér ceruza (Biela pastelka) programjába, ahol a vakok és gyengénlátók számára gyűjtöttünk, majd a hozzánk közeli menhely számára is jótékonysági gyűjtést szerveztünk. A Volkswagen alapítvány pályázatán ezer eurós támogatást nyertünk egy kinti tanterem kialakítására, ami bízunk benne, mihamarabb a gyermekek rendelkezésére állhat majd. A Kerékpáron az iskolába (Do školy na bicykli) felhívására reagálva pedig ismételten a mi közösségünk erejét tapasztalhattuk meg, hiszen 238 intézmény közül három különböző kategóriában is győztesként kerültünk ki. Nyereményeink által új, modern bicikliállványok tulajdonosaivá válhattunk. Ismét bebizonyosodott, hogy egységben az erő.

   A legutóbbi hír pedig egy kilencedikes és egy hatodikos tanulónk, Varga Szilvia és Pál Edina nagyszerű képzőművészeti eredményéhez köthető. Szilvia a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által még áprilisban közzétett a Koronavírus idején című felhívásra készített egy különleges alkotást, mellyel kategóriájában második helyezést ért el. Edina a Galántai Honismereti Múzeum által meghirdetett ,, A mai nők vizuális eszközei-korszerű feliratos falvédő legjobb terve ´´ verseny győztese lett.  Büszkék vagyunk rájuk!  

 

Ha összejövünk, az a kezdet,
ha összetartunk, az a haladás,
ha összefogunk, az a siker.

                                                                                                                                            Henry Ford


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  20/352 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat