logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  18/352 >>

Mi újság a Csemadok háza táján? Nagyfödémes

18.12.2020 10:19

   Az idei év a Csemadok Nagyfödémesi Helyi Szervezetének életében is különleges volt. Januárban nagy lelkesedéssel kezdtük meg a munkát. Az Aranyeső Nyugdíjasklubbal karöltve rendeztük meg a „Messzi idegenben“ című könyv bemutatóját, ami nagy sikernek örvendett.

   A február 1-én tartott nagyszabású évzáró taggyűlésen még gazdag programot terveztünk az idei évre. Vezetőségünk új, lelkes, fiatal tagokkal bővült, akik szerették volna aktívan kezdeni tevékenységüket.

   A bérletes színházlátogatásainkat is folytattuk a Győri Színházba, egészen március 8-ig. Aztán jött a mindent leállító koronavírus járvány. Szerencsére a 2019/2020-as színházi évadból már csak egy előadásunk maradt el.

   Sajnos március 15-én már csak otthon, lélekben emlékeztünk a forradalom évfordulójáról. Áprilisban elmaradt az esztrádcsoportok területi seregszemléje és a kitelepítettek emléknapja is. Aztán vártuk a csodát.

   Június elején egy kicsit enyhültek a körülmények és június 4-én mi is csatlakozhattunk a világ minden részén emlékező magyarokhoz. Délután már népes tömeg várta a római katolikus templom előtt, hogy a világ sok-sok harangjával együtt 100 másodpercre megszólaljon a mi templomunk harangja is. Ezzel emlékeztünk a gyászos Trianoni szerződés aláírásának 100. évfordulójára. A nem meghirdetett, spontán emlékezésen több mint 100-an vettek részt. Történelmünk eme gyászos eseményéről Bózsing Katalin, az MKP elnöke emlékezett. Lencsés Zoltán és Száraz Erzsébet egy-egy verse könnyeket csalt a résztvevők szemébe. Igaz, hogy a 100 mécses lángját az éppen akkor tomboló viharos szél elfújta, de a lelkekben a lángjuk tovább égett. A megemlékezés végén zene nélkül, spontán hangzott fel az emlékezők ajkán az ismert dal refrénje: „...mert a haza nem eladó...“

   Június végén a szigorú óvintézkedéseket betartva köszöntöttük a ballagó kilencedikeseket.

   A nagyobb rendezvények a nyár ideje alatt is tiltva voltak, ezért nem tarthattuk meg a XV. Mátyusföldi Fesztivált sem.

   Augusztus 21-én a Kálvária udvarán még megemlékeztünk I. Szent István királyunkról és megáldottuk az új kenyeret is. (Erről a lapban már beszámoltunk).

   A tájházban fogadtuk a „Hazajáró“ című műsor stábját, akik egy rövidfilmet forgattak nálunk is.

   A nyár folyamán megszerveztük a bérletes színházlátogatás újabb évadját, de sajnos csak egy előadást volt módunkban látni, mert a koronavírusos helyzet ismét romlott. Jelenleg online előadásokat kínál a színház.

   Az év folyamán legalább a TERRA hírújságot eljutattuk 70 évnél idősebb tagjainkhoz. Sajnos, több tagunktól végső búcsút is kellett vennünk. Temetésükön a járvány miatt nem vehettünk részt, de legalább koszorúinkkal igyekeztünk enyhíteni a hozzátartozók fájdalmát.

   Nem tudjuk, mit hoz a jövő év eleje, s hogy lehetőségünk lesz-e találkozni az évzáró taggyűlésen tagjainkkal. Bízunk benne, hogy igen. Addig is minden tagunknak, támogatónknak és a TERRA Hírújságot forgatóknak is áldásos karácsonyi ünnepeket, sikerekben és elsősorban egészségben gazdag új évet kívánunk!

A Csemadok Nagyfödémesi Helyi Szervezetének nevében Száraz Erzsébet, elnök.


Foto: Hanzel Lajos
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  18/352 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat