logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  38/464 >>

Kürti Izek Nemzetközi Fesztiválja, Hidaskürt

28.11.2022 18:47 | JUDr. Tibor Rózsár

   Két év kényszerszünet után október 8-án Hidaskürtön 5. alkalommal került megrendezésre a Kürti Izek Nemzetközi Fesztiválja.

   A fesztiválon immár V. alkalommal képviseltették magukat a „Kürt“ községek, vagyis: Strekov – Kürt, Ohrady – Csallóközkürt, Mostová – Hidaskürt, valamint a magyarországi Hejőkürt, Tiszakürt és Erdőkürt csapatai. A tiszteletbeli „Kürt“, Ozsdola, székely település, szervezési okokból sajnos nem tudott részt venni a fesztiválon. Ozsdolát Bögözi Lóránt és kedves családja képviselte a rendezvényen.  

   A fesztivál lebonyolításában több polgári társulás és szervezet is közreműködött. Kora reggeltől készültek a finomságok: disznótoros hurka, kolbász, töltött káposzta, babgulyás, vadínyencség, friss péktermék, sütemények, kitűnő borok és még sok minden más, ami szem s szájnak ingere. A szakmai zsűri a Vándorfakanalat 2022 – ben Csallóközkürt csapatának ítélte. Ebben az évadban egy „Kis vándorfakanalat“ is adományoztak, amelynek  tulajdonosa a helyi vadásztársaság lett. A hidaskürti Rozmaring nyugdíjas klub szilvásgombóca és mákos tésztája pedig elnyerte a zsüri különdíját.   

   A jó hangulatot a budapesti Jammal & The Groove Troop szolgáltatta. Bemutatkoztak az alapiskola növendékei, a hidaskürti női énekkar, Slezák Erika és a Glamour zenekar.  Az érdeklődők élményvonattal járhatták körbe a falut.

   A rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, hiszen kitűnő, napsütéses volt ez nap. A szórakozás, tánc és jókedv még éjféltájban sem akart szűnni, köszönhetően a Retrock Party Bandnek. Mindenki megelégedéssel nyugtázhatta, hogy  az összefogásnak, az összetartozásnak és a munkának az eredménye egy felejthetetlen nap lett. A nagy érdeklődésre való tekintettel már a jövő évi rendezvényen gondolkodnak a szervezők. A sikerhez nagyban hozzájárultak a támogatók, akiknek ezúton is köszönetet mondunk.    


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  38/464 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat