logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  26/506 >>

I. Niget Kolbászkészítő Verseny

31.8.2023 21:19

   A Niget Polgári Társulás és Ifjúsági Klub 2023. április 1-jén első ízben szervezte meg kolbászkészítő versenyét. A csapat férfi tagjai már régóta tervezték, hogy megszervezik a versenyt, hiszen a disznótoros ételek elkészítésének nagy hagyománya van térségünkben. A versenyt hosszú, lázas készülődés előzte meg, míg végül elérkezett az esemény napja.

   A verseny reggel 9.00 órakor startolt, amelyre 13 környékbeli csapat nevezett be. A hazaiak mellett Farkasdról, Zsigárdról, Vághosszúfaluról, Vágkirályfáról, sőt Gútáról is érkeztek versenyzők. A délelőtt folyamán minden csapat serényen szorgoskodott: ki a kolbászgyúrásban, fűszerezésben, töltésben, ki az asztaldíszítésben vette ki a részét, ahol a dekoráció mellett finom falatok és italok is kerültek terítékre. A gyermekek számára külön készültek ügyességi játékokkal, arcfestéssel, kézműves sarokkal, sőt a bátrabbak a kolbászgyúrást és töltést is kipróbálták. A hangulatfelelősök az esemény moderátora Bernáth Tamás színész, valamint DJ Jungen voltak. Az elkészült kolbászokat kisütötték, majd azok elbírálását rábízták a szakemberekre. A háromtagú szakmai zsűri Gál Gyula hentes, valamint Michal Kulík és Anyalai József szakácsok személyében állt össze. Az első helyet a Matičiari - helyi Matica slovenská csapata nyerte el, a második legfinomabb kolbászért járó díj a Gútáért polgári társulást illette, harmadik helyet valamint a legkreatívabb dekorációért járó díjat a helyi futballklub aktív tagjainak csapata a Footbal Team Negyed el.

   A nap folyamán egészen családias hangulat alakult ki, mint egy igazi nagy falusi disznótoron, hiszen a legkisebbektől a szépkorúakig mindenki kilátogatott, kötetlenül szórakozott, evett-ivott. A szervezők nagy örömére a nap sikeresen zárult, és szinte borítékolható, hogy a folytatás nem marad el jövőre sem.

(ma)


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  26/506 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat